Από την Τσαγκαράδα στην πλατφόρμα του Indiegogo

Από την Τσαγκαράδα στην πλατφόρμα του Indiegogo

Ο Φιλάρετος Ψημμένος ιδιοκτήτης ενός γνωστού ξενώνα στο Πήλιο απευθύνθηκε στο κοινό της πλατφόρμας crowdfunding για να εκδώσει το βιβλίο του “Oι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου”

Από την Τσαγκαράδα στην πλατφόρμα του Indiegogo
Είμαι πάντα μαζί με τους τολμηρούς – έστω και με περίσκεψη. Με εκείνους που αποδέχονται το ρίσκο μιας ενέργειας, ενός παραπάνω βήματος – ακόμη και αν διστάζουν προς στιγμή. Ο Φιλάρετος Ψημμένος είναι ένας από εκείνους που μέτρησαν την κίνηση τους ακόμη και τα «απόνερα» της δημόσιας έκθεσης τους αλλά έκαναν τελικά την επιλογή να προχωρήσουν εμπρός. 

«Βοηθήστε μας να εκδώσουμε το βιβλίο “Oι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου” με ιστορίες και συνταγές από τη γαστρονομική παράδοση του Πηλίου και να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής μας».

Ανοικτά, δημόσια, υπεύθυνα και διάφανα ο Ψημμένος απευθύνθηκε στο μεγάλο ακροατήριο της μαζικής μικρο-χρηματοδότησης – λέγε με crowdfunding - μέσω της πλατφόρμας
Indiegogo
Κλείσιμο
για να κάνει πράξη το μικρό του όνειρο/επιθυμία. Αν και απομένουν δύο μήνες μέχρι να λήξει ο διαθέσιμος χρόνος της καμπάνιας στη πλατφόρμα ο Ψημμένος συγκέντρωσε ήδη το 16 % του ποσού που ζητάει (1,210 δολάρια από 7,350 δολάρια). 



Αλλά, ας τον αφήσουμε να μας συστηθεί και να μας αφηγηθεί την μικρή του ιστορία: «Γεια σας είμαι ο Φιλάρετος Ψημμένος. Με τη γυναίκα μου τη Μαριάννα πριν 10 χρόνια δημιουργήσαμε τον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, στο Πήλιο. Ο ξενώνας βρίσκεται στην Τσαγκαράδα, σε μια προνομιακή τοποθεσία, μεταξύ βουνού και θάλασσας, με βαθύσκια δέντρα, πλούσιες πηγές νερού και σμαραγδένιες παραλίες.

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και αποτοξίνωση από τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής με ζεστή ατμόσφαιρα και προσωπική φροντίδα. Τα κτήρια του ξενώνα βρίσκονται μέσα σε ένα βιολογικά καλλιεργούμενο κτήμα, που περιλαμβάνει κήπο με βότανα, οπωρώνα και βιολογικό περιβόλι. Οι φιλοξενούμενοι μας έχουν εύκολη πρόσβαση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, και μπορούν να πάρουν μέρος μαζί μας σε θεματικές δραστηριότητες στη φύση με γαστρονομική κατάληξη, όπως πεζοπορίες, περιπάτους, συλλογή καρπών και άγριων βοτάνων, κυνήγι μανιταριών ή σε μαθήματα μαγειρικής και εργαστήρια σχετικά με τα Πηλιορείτικα βότανα και τη χρήση τους στη θεραπεία και την κουζίνα. Το βραβευμένο πρωινό μας αξιοποιεί τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα από το περιβόλι μας και τα προϊόντα μικρών τοπικών παραγωγών. 

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια που λειτουργεί ο ξενώνας, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε δημιουργικά την τοπική γαστρονομία. Στο ταξίδι αυτό συλλέξαμε πληροφορίες, συνταγές και ιστορίες, που μοιραζόμαστε με τους επισκέπτες μας. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τους για το υλικό αυτό, μας έδωσαν το έναυσμα να το καταγράψουμε. Χάρη σ’ αυτούς συνειδητοποιήσαμε, ότι έχουμε στα χέρια μας κάτι πολύ παραπάνω από ένα μάτσο συνταγές. Κάποιες από τις ιστορίες έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε σχετικά sites και blogs. 

Συγκεντρώνοντας και δημοσιοποιώντας μέσω του βιβλίου το υλικό αυτό, βάζουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής, τιμάμε την ιστορία των οικογενειών μας, δείχνουμε πώς οι άνθρωποι στα χρόνια της φτώχειας επιβίωσαν και εξελίχτηκαν, στηριζόμενοι σε ότι παράγονταν στον τόπο τους. 

Στις 150 σελίδες του βιβλίου με τίτλο “Oι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου” υπάρχουν 34 ιστορίες και 63 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα, το βουνό και τη θάλασσα, το περιβόλι και το βοτανόκηπο και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι στην αυλή μας. Σήμερα ζητάμε τη βοήθεια σας, για να εκδώσουμε το βιβλίο αυτό σε δύο εκδόσεις – μια στα ελληνικά και μια στα αγγλικά. Θα μπορέσουμε έτσι να μεταφέρουμε την εμπειρία του Πηλίου, την εμπειρία ΑΜΑΝΙΤΑ, ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας, σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο». Οι συνεισφορές αρχίζουν από 19 δολάρια και τα ποσά σταδιακά ανεβαίνουν μέχρι το ταβάνι των 620 δολλαρίων. Εκείνοι που θα δεχθούν να συνεισφέρουν το κατώφλι των 19 δολαρίων θα λάβουν ως ανταπόδοση ένα υπογεγραμμένο βιβλίο μαζί με μια ευχαριστήρια κάρτα, ενώ εκείνοι των 620 δολαρίων θα λάβουν 10 βιβλία, 1 γκραβούρα από τα θέματα εικονογράφησης του βιβλίου & αναγραφή του ονόματος στον κατάλογο των χορηγών της έκδοσης και στις παρουσιάσεις του βιβλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης