Ένα ΑΤΜ στο κινητό σας!

Ένα ΑΤΜ στο κινητό σας!

Συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών για μετρητά δίχως την μεσολάβηση τραπεζών αλλά με πιστοποιημένο πλαίσιο εγγυήσεων και εξασφαλίσεων

Ένα ΑΤΜ στο κινητό σας!
Tον 28χρονο Άκη Αθανασιάδη με καταγωγή από το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ και μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική διαδρομή έως τώρα παρά την ηλικία του, τον γνώρισα πρόσφατα στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αναδυόμενη αγορά του fintech. Ο Άκης είναι ο ιδρυτής μιας εταιρείας που ονομάζεται cashloop και φιλοδοξεί με την εφαρμογή της να δημιουργήσει ένα ΑΤΜ στο έξυπνο κινητό του καθένα για συναλλαγές μετρητών μεταξύ ιδιωτών χωρίς να εμπλέκεται τράπεζα…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Άκης είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Χαλκίδας, τώρα Στερεάς Ελλάδας) και κάτοχος MSc Management Science & Technology (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει εμπειρία κυρίως στον χώρο της τεχνολογίας, ως αποτέλεσμα της μέχρι τώρα εκπαίδευσης και επαγγελματικής του πορείας σε οργανισμούς όπως η Google, η SAP και η Accenture.

Κλείσιμο


Είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τεχνολογίες Πληροφοριακών Συστημάτων και έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο παραδίδοντας μαθήματα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Κατέχει ευρεία εμπειρία στο χώρο της καινοτομίας καθώς έχει συμμετάσχει σε διάφορα hackathons σε Ελλάδα και εξωτερικό και επίσης έχει κληθεί να παρουσιάσει στο NextGen Forum της SAP την δημιουργία μιας online εφαρμογής επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο. Σήμερα εργάζεται στην Accenture ως Technology Consultant και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος για την συνολική διαχείριση της Cashloop.

Ο λόγος σε εκείνον: «Το ερέθισμα για την ιδέα της Cashloop προέκυψε ένα απόγευμα, σε ένα μαγαζί που πίναμε καφέ. Συζητούσαμε για τα μαγαζιά, το αν και πότε δέχονται πληρωμή με κάρτες και πότε επιτέλους θα φτιάξουν το POS τους που …έχει χαλάσει, φράση που ακούμε πολύ συχνά στην Ελλάδα.

Δεν είχα μετρητά και είχα τις εξής δύο επιλογές: είτε να μου πληρώσει κάποιος από την παρέα τον λογαριασμό, είτε να ψάξω να βρω ένα ATM, να βγάλω μετρητά, να επιστρέψω στο μαγαζί και τότε να πληρώσω.

Το παραπάνω λοιπόν, ήταν μια απλή συζήτηση. Από εκεί και πέρα μια πρώιμη μορφή της ιδέας άρχισε να διαμορφώνεται στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Eurobank τον Μάρτιο του 2017 στην Αθήνα, το Beyond Hackathon, στον οποίο και συμμετείχαμε.

Εκεί, λοιπόν, φανταστήκαμε μια εφαρμογή η οποία θα μπορούσε να φέρει σε επαφή ανθρώπους που, για τον οποιονδήποτε λόγο, αναζητούν μετρητά και ανθρώπους που μπορούν να τους τα παρέχουν. Και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε κάτι από αυτή την ιδέα. 



Λίγες μέρες μετά το Beyond Hackathon, έκανα αίτηση για την ένταξη της Cashloop στον 5ο κύκλο του EGG (Enter-Grow-Go). Περάσαμε από όλα τα στάδια αξιολόγησης της ιδέας και, έπειτα από αρκετές αλλαγές στην σύσταση της ομάδας, τον Ιούνιο η Cashloop (με άλλο όνομα τότε) κατάφερε να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις 34 ομάδες που φιλοξενούνται φέτος στο συγκεκριμένο Startup Incubator. 

Η ιδέα βεβαίως εξελίχθηκε από τότε και εξελίσσεται ακόμη. Κάθε μέρα βγαίνει και μία καινούρια, επιπρόσθετη ιδέα, η οποία μπορεί ακόμη και να ακυρώνει ή να ενδυναμώνει τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα η αρχική ιδέα να μην έχει πλέον καμία σχέση με την παρούσα».

Στη συνέχεια, ο Ακης εξηγεί το τι θα προσφέρει η εφαρμογή αλλά και το τι αλλαγές μπορεί να φέρει στην αγορά: «Αυτό που προσδοκούμε να φέρουμε μέσα από την υλοποίηση της ιδέας της Cashloop είναι μια γενικότερη αλλαγή. Αλλαγή στον τρόπο που συναλλασσόμαστε, στον τρόπο που ανταλλάσσουμε, δανείζουμε, χαρίζουμε ή λαμβάνουμε χρήματα. Θεωρώ πως η εποχή είναι κατάλληλη και πως ο κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες, νέες υπηρεσίες και κανάλια που θα διευκολύνουν την ζωή του. 

Ευελπιστούμε λοιπόν, μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, να συνεισφέρουμε στο οικοσύστημα του FinTech, που αναπτύσσεται αυτή την στιγμή παγκοσμίως, αλλά και να συμβαδίσουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα στον κόσμο των τραπεζικών συναλλαγών προσθέτοντας κάτι νέο. Ειδικότερα, σκοπεύουμε να εντάξουμε στο concept της Cashloop πολλές νέες και εξαιρετικά αναπτυσσόμενες τεχνολογίες που αφορούν τις χρηματικές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα το Private Blockchain. Θέλουμε οι χρήστες της Cashloop να νιώθουν αλλά και να είναι ασφαλείς πραγματοποιώντας τις συναλλαγές τους μέσω της πλατφόρμας μας.

Αυτή την στιγμή, στην Cashloop απασχολούνται 6 άτομα, ο καθένας με διαφορετικές γνώσεις και εμπειρία.



Η ομάδα εκτός από τον Ακη Αθανασιάδη συμμετέχουν οι:
- Θωμάς Κανόνης ( 28 ετών, Υπεύθυνος Operations της Cashloop). Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος MSc Earthquake Engineering & Disaster Management. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Πολιτικός Μηχανικός στην Ελλάδα και μετέπειτα έφυγε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διάφορα μεγάλα έργα αναπαλαίωσης και κατασκευής κτιρίων στο Κατάρ. Πλέον, και έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, εργάζεται στο τμήμα operations μιας από τις μεγαλύτερες Ελληνικές startups και ταυτόχρονα συμμετέχει στην ανάπτυξη της Cashloop.

-Κωνσταντίνος Τετραδάκος (28 ετών, Προγραμματιστής). Απόφοιτος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Προγραμματισμού από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει μακρά εμπειρία στον τομέα του Προγραμματισμού αναλαμβάνοντας ως freelancer διάφορα projects που αφορούσαν νέες τεχνολογίες όπως VR, AR και Blockchain. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης σαν εξωτερικός συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής. Στην Cashloop, είναι υπεύθυνος του development team και των δραστηριοτήτων που αφορούν την υλοποίηση.

-Δημήτρης Τσαούσης (23 ετών, Προγραμματιστής). Φοιτητής στο Tμήμα Eπικοινωνιών του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εχει εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης εφαρμογών έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες σε διάφορα projects από το 2015. Συμμετέχει στην ανάπτυξη της εφαρμογής και την υλοποίηση της ιδέας.

-Αντώνης Βαλαβάνης (25 ετών, Προγραμματιστής). Φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης. Ο Αντώνης έχει εμπειρία στον χώρο ανάπτυξης εφαρμογών έχοντας αναλάβει διάφορα ατομικά projects στο παρελθόν. Πρόσφατα, ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας της Cashloop.

- Νίκος Δαλιάνης (28 ετών, Οικονομολόγος). Εξωτερικός Συνεργάτης. Ο Νίκος κατέχει μακρά εμπειρία στον χώρο της τραπεζικής έχοντας εργαστεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και ως σύμβουλος στα μεγαλύτερα τραπεζικά projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις του στο Risk Management αλλά και την Οικονομική Ανάλυση, συμβάλλει στην ανάπτυξη της Cashloop και την τοποθέτησή της στην αγορά.

Ο λόγος πάλι στον Ακη: «Σκοπός μου ήταν από την αρχή να δημιουργήσω πρωτίστως μια ομάδα η οποία θα είναι αποδοτική και “δεμένη”, με την έννοια ότι θα έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια πραγματικά. Και μπορώ να πω πως, ως ένα σημείο, αυτό το έχουμε πετύχει ήδη. Το κάθε μέλος από την ομάδα της Cashloop κουβαλάει την δική του γνώση και το δικό του “mindset” και, τελικά, όταν ανακατέψουμε αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης, δημιουργούνται ευέλικτες, έξυπνες και ολοκληρωμένες λύσεις. Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά με δομημένο τρόπο δουλειάς και θέτοντας σαφείς στόχους, πιστεύω πως θα καταφέρουμε τελικά να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο και να διαθέσουμε το προϊόν μας στην αγορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης