Οι δώδεκα νέες σειρές που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το 2016

Οι δώδεκα νέες σειρές που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το 2016

Από το “Billions” που δείχνει την αναμέτρηση ενός εισαγγελέα με έναν αδίστακτο κερδοσκόπο μέχρι το… σατανικό “Lucifer”, αυτές είναι οι καινούργιες παραγωγές της νέας χρονιάς που αξίζει να δεις

Οι δώδεκα νέες σειρές που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το 2016
Η σεζόν που διανύουμε μάλλον θα μας αποδείξει ότι «το καλό πράγμα αργεί να γίνει». Έτσι, μετά την απογοήτευση από τις περισσότερες σειρές που έκαναν ντεμπούτο από τα τέλη Αυγούστου και έπειτα (με λαμπρές εξαιρέσεις, όπως το “The man in the high castle”, το “Jessica Jones”, το “Narcos” και το “Ash vs Evil Dead”), τα αμερικανικά κανάλια δείχνουν να ρεφάρουν, προβάλλοντας μέσα στο 2016 νέες παραγωγές με συναρπαστικές ιστορίες, μεγάλα μπάτζετ και ασφαλώς λαμπερά καστ. Εδώ παρουσιάζουμε 12 από αυτές που σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση.

The Shannara Chronicles

Κλείσιμο

Τα τελευταία χρόνια έχουμε την τάση να βάζουμε σε πολλές σειρές την ετικέτα «του επόμενου Game of thrones». Το σφάλμα με αυτόν τον ισχυρισμό έγκειται στο ότι σειρές όπως το “Marco Polo” ή το “The Last Kingdom” δεν περιέχουν ίχνος fantasy. Το “The Shannara Chronicles” δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, καθώς στηρίζεται στην best seller σειρά βιβλίων fantasy του Τέρι Μπρουκς. Η ιστορία του; Το δέντρο Έλκρις, το οποίο προστατεύει τη γη από τον κόσμο των δαιμόνων μαραίνεται και η Άμπερλι, η τελευταία των Εκλεκτών, είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Με τη βοήθεια του Γουίλ Όμσφορντ θα ταξιδέψει για να βρει τον μαγικό τόπο όπου θα φυτέψει τον σπόρο του δέντρου της ζωής. Στο καστ συναντάμε και τον Γκίμλι του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»,
Τζον Ρις-Ντέιβις.

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου, MTV

Colony


 
Εδώ έχουμε μία μίνι σύναξη αποφοίτων του “Lost”, καθώς ο δημιουργός Κάρλτον Κιούζ συναντά και πάλι τον ηθοποιό Τζος Χόλογουεϊ (ο Σόγιερ από την πολυσυζητημένη σειρά). Η ιστορία της νέας παραγωγής του USA μας βρίσκει κάπου στο κοντινό μέλλον, όπου μία εξωγήινη δύναμη έχει καταλάβει τον κόσμο. Εστιάζει σε μία οικογένεια στο Λος Άντζελες, η οποία διχάζεται μεταξύ της αντίστασης και της συνεργασίας με τους εισβολείς, σε μία προσπάθεια να τα βγάλει πέρα. Αυτό πάντως με την κατάληψη των ΗΠΑ θυμίζει κάτι από το “The man in the high castle” της Amazon… Στο πλευρό του Χόλογουεϊ βρίσκεται η Σάρα Γουέιν Κάλις, γνωστή από το “Prison break” και το “The walking dead”.

Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου (ο πιλότος κυκλοφόρησε online στις 21 Δεκεμβρίου), USA

Shades of Blue


 
Αυτή η σειρά «τρύπωσε» με κάθε επιφύλαξη στη λίστα μας λόγω Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το “Shades of Blue” είναι το νέο αστυνομικό δράμα του NBC, το οποίο επικεντρώνεται στην ιστορία της Χαρλί Σάντος, μίας ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, η οποία εντάσσεται στη μονάδα του FBI κατά της διαφθοράς. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρέι Λιότα και Ντρέι ντε Ματέο (“Sopranos”, “Sons of Anarchy”). «Τώρα, σειρά με πρωταγωνίστρια τη Λόπεζ;» θα με ρωτήσεις με κάθε επιφύλαξη. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ, αλλά για να δούμε…

Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου, NBC

Billions


 
Εκτός από το δυνατό καστ (Ντέιμιαν Λιούις, Πολ Τζιαμάτι και η Μάγκι Σιφ από το “Sons of Anarchy”), το “Billions” έχει και μία πολλά υποσχόμενη ιστορία, την οποία υπογράφουν το δίδυμο Μπράιαν Κόπελμαν και Ντέιβιντ Λέβιεν («Οι παίκτες») μαζί με τον αρθρογράφο των “New York Times”, Άντριου Ρος Σόρκιν. Σύμφωνα με αυτή, ο εισαγγελέας Τσακ Ρόουντς (Τζιαμάτι) βάζει στο στόχαστρό του έναν «βαρώνο» των hedge funds, τον Μπόμπι «Αξ» («Τσεκούρι») Άξελροντ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ορισμένες ύποπτες συναλλαγές. Ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ» και το «Μεγάλο σορτάρισμα» έρχονται στη μικρή οθόνη.

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου (ο πιλότος κυκλοφόρησε online την Πρωτοχρονιά), Showtime

Legends of Tomorrow


 
Δεν χορταίνεις το “Arrow” και το “The Flash”; Η Warner Bros ετοίμασε ένα ακόμα spin-off για να ικανοποιήσει τις ορέξεις σου. Το “Legends of Tomorrow” αφηγείται την ιστορία του Ριπ Χάντερ, ο οποίος μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο και ο οποίος έχει δημιουργήσει μία ετερόκλητη ομάδα ηρώων και κακών για να αποτρέψει την καταστροφή της γης. Πολλοί από τους ήρωες μάς έχουν ήδη συστηθεί στις σειρές “Arrow” και “The Flash”, ενώ ενδιαφέρον έχει και το reunion του Γουέντγουορθ Μίλερ με τον Ντόμινικ Πάρσελ μετά το “Prison Break” και μία σύντομη εμφάνιση στο “The Flash”. Περιττό να πούμε ότι πρέπει να προετοιμαστείς για ακόμα περισσότερα crossovers μεταξύ των τριών σειρών.

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου, The CW

Baskets


 
Ας βάλουμε στη λίστα και μία καθαρόαιμη κωμωδία. Μία σουρεαλιστική κωμωδία - τόσο σουρεαλιστική που μπέρδεψε ακόμα και τον πρόεδρο του καναλιού που θα την προβάλλει. Μία κωμωδία που υπογράφουν δύο από τους καλύτερους κωμικούς της Αμερικής αυτή τη στιγμή: ο Louis C.K. και ο Ζακ Γαλιφιανάκης. Ο τελευταίος πρωταγωνιστεί κιόλας, στον ρόλο του Τσιπ Μπάσκετς ενός μοναχικού άνδρα που ζει στο Μπέικερσφιλντ και αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας κλόουν.

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου, FX


The X-Files


 
Οι περιπέτειες του Μόλντερ και της Σκάλι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για εμάς τους τριάντα-φεύγα που «μυηθήκαμε» στις σειρές χάρη στο “X-Files”. Ένας πράκτορας του FBI που αντιμετωπίζεται ως γραφικός από τους συναδέλφους του (εσύ πώς θα αντιμετώπιζες κάποιον στο γραφείο σου που μιλά για το Τρίγωνο των Βερμούδων και εξωγήινες εισβολές;) αναλαμβάνει υποθέσεις που πολύ απλά δεν επιδέχονται κάποιας λογικής εξήγησης. Στο πλευρό του η (αρχικά σκεπτικίστρια απέναντι στο δόγμα «Θέλω να πιστέψω» του Μόλντερ) Ντέινα Σκάλι. Η σειρά επιστρέφει σε μίνι μέγεθος (μόλις έξι επεισόδια) και μας υπόσχεται εξωγήινους και υπερφυσικά τέρατα.

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου, FOX


Lucifer


 
Ο πιλότος προβλήθηκε στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Η νέα σειρά του FOX βασίζεται στον χαρακτήρα του Εωσφόρου που δημιούργησε ο Νιλ Γκέιμαν για τη σειρά κόμικς “Sandman”. Σε αυτή, ο Εωσφόρος έχει βαρεθεί τα καθήκοντα του άρχοντα της κόλασης, εγκαταλείπει το πόστο του και εγκαθίσταται στη γη. Ανοίγει ένα πετυχημένο κλαμπ, ωθεί τους ανθρώπους σε σκανδαλιές και βοηθά την αστυνομία του Λος Άντζελες να εξιχνιάζει υποθέσεις! Στον ρόλο του Εωσφόρου συναντάμε τον χαρισματικό Τομ Έλις, ενώ χρέη δημιουργού εκτελεί ο Τομ Καπίνος, ο οποίος δημιούργησε και τη σειρά “Californication”.

Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου, FOX

American Crime Story: The People v. OJ Simpson


 
Το FX απέκτησε τον δικό του… «Κόκκινο κύκλο», αλλά σε μία μακράν μεγαλύτερης κλίμακας παραγωγή. Το “American Crime Story” θα παρουσιάζει κάθε σεζόν και από ένα έγκλημα που συντάραξε την κοινωνία της Αμερικής, δίνοντας έμφαση στο σκέλος της δίκης. Η αρχή γίνεται με την υπόθεση OJ Simpson -τη δίκη με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ιστορία των ΗΠΑ- στην οποία ο πρώην αστέρας του αμερικανικού φούτμπολ κατηγορήθηκε για τον φόνο της γυναίκας του και ενός φίλου της. Όσο για το καστ; Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Τζον Τραβόλτα, Νέιθαν Λέιν και Ντέιβιντ -Ουνάγκι- Σουίμερ. Δεν το λες και άσχημο, έτσι;

Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου, FX

Madoff



Οι κακοποιοί καπιταλιστές έχουν την τιμητική τους φέτος. Η μίνι σειρά του ABC βασίζεται στην άνοδο και την πτώση του Μπέρναρντ Μέιντοφ, ο οποίος εκτέλεσε τη μεγαλύτερη απάτη-«πυραμίδα» του αιώνα και ελάφρυνε τα πορτοφόλια των επενδυτών που τον εμπιστεύτηκαν κατά 65 δισεκατομμύρια δολάρια! Στον ρόλο του Μέιντοφ συναντάμε τον αξιότιμο κύριο Ρίτσαρντ Ντρέιφους. Ολόκληρη η σειρά θα προβληθεί μέσα σε δύο ημέρες στο ABC.

Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου, NBC

Vinyl


 
Από πού να αρχίσεις… Μάρτιν Σκορτσέζε και Μικ Τζάγκερ στους παραγωγούς. Ο Τέρενς Γουίντερ του “Boardwalk Empire” σε ρόλο δημιουργού. Ολίβια Γουάιλντ στο καστ. Η νέα σειρά του HBO αφηγείται την ιστορία του προέδρου μιας δισκογραφικής εταιρείας (Μπόμπι Καναβάλε), ο οποίος ψάχνει τους επόμενους hot ήχους στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970 για να σώσει την επιχείρησή του. Η επιτομή του “sex, drugs and rock ‘n’ roll”. Ο Σκορτσέζε σκηνοθέτησε τον πιλότο. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια. Και οι singles έχουν να περιμένουν κάτι τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου, HBO

11.22.63


 
Η μίνι σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Σε αυτή, ο φιλόλογος Τζέικ Έπινγκ ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Η αποστολή του όμως απειλείται από τον Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, ένα ερωτικό ειδύλλιο, αλλά και από το ίδιο το παρελθόν, το οποίο δεν θέλει να αλλάξει. Από το καστ ξεχωρίζουν ονόματα όπως ο Τζέιμς Φράνκο στον ρόλο του Έπινγκ (συμμετέχει και στην παραγωγή), ο οσκαρικός Κρις Κούπερ και ο Τζος Ντουχάμελ (γνωστός από τις ταινίες “Transformers”). Με την υπογραφή του ίδιου του Στίβεν Κινγκ, αλλά και του Τζ. Τζ. Έιμπραμς.

Πρεμιέρα: 15 Φεβρουαρίου, Hulu


Η λίστα ασφαλώς και δεν είναι εξαντλητική. Άλλωστε, περιμένουμε και άλλες σειρές, η πρεμιέρα των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το “Westworld”, το οποίο στηρίζεται στην ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Κράιτον το 1973 και υπογράφεται από τους Τζόναθαν Νόλαν και Τζ. Τζ. Έιμπραμς (ο άνθρωπος βρίσκεται παντού αυτή την περίοδο), το “Luke Cage” που αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου υπερήρωα της Marvel (πήραμε μία πρώτη γεύση του στο “Jessica Jones”) και το “Preacher”, το οποίο βασίζεται στο κόμικ της DC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης