Οι επτά «κακοί» που ξεχώρισαν το 2015 στη μικρή οθόνη

Οι επτά «κακοί» που ξεχώρισαν το 2015 στη μικρή οθόνη

Οι χαρακτήρες του... αντίπαλου στρατοπέδου κερδίζουν ολοένα και συχνότερα την προσοχή μας στις τηλεοπτικές σειρές. Δείτε τους επτά που διέπρεψαν τη χρονιά που μας πέρασε

Οι επτά «κακοί» που ξεχώρισαν το 2015 στη μικρή οθόνη
Ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις καινούργιες σειρές από τις παλαιότερες είναι ότι μας προσφέρουν κακούς που δεν είναι πια μονοδιάστατοι. Οι χαρακτήρες του αντίπαλου στρατοπέδου έχουν τις δικές τους ιστορίες να διηγηθούν, ιστορίες που αναδεικνύουν προσωπικότητες αξιομνημόνευτες, σχεδόν εξίσου συναρπαστικές με αυτές των «καλών». Το 2015 ήταν μία καλή χρονιά για τους κακούς της μικρής οθόνης. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους επτά που ξεχώρισαν.

Γουίλσον Φισκ (Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο) - Daredevil

Κλείσιμο

 
Ένας από τους καλύτερους κακούς -και γιατί όχι ο καλύτερος κακός- που πέρασε από τη μικρή οθόνη, κλάσεις ανώτερος από τον «χάρτινο» Kingpin που είδαμε στην κινηματογραφική εκδοχή του “Daredevil”. Ο Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο πήρε έναν χαρακτήρα κόμικ, μας έδωσε τις ανθρώπινες πτυχές του -το background story του, αλλά και την αμηχανία και την τρωτότητα που ένιωθε απέναντι στην αγαπημένη του, Βανέσα-, μας φανέρωσε βήμα-βήμα το σχέδιό του για το Χελς Κίτσεν, για το οποίο όπως είπε και ο ίδιος ήθελε ό,τι καλύτερο, καθότι γέννημα θρέμμα, και στη συνέχεια εξαπέλυσε την καταπιεσμένη οργή του σκορπώντας τον όλεθρο. Αν η σειρά μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ καλή από μόνη της, ο Ντ’Ονόφριο και ο Γουίλσον Φισκ του τη ανέδειξε σε αξέχαστη!

Τζον Σμιθ (Ρούφους Σίγουελ) - The man in the high castle


 
Είναι λογικό μία σειρά με Ναζί να έχει ένα σωρό κτήνη. Ο Τζον Σμιθ όπως τον ερμηνεύει ο -ειδικός στους κακούς- Ρούφους Σίγουελ κινείται ωστόσο σε άλλα επίπεδα. Αποφασιστικός, ικανός και αδίστακτος, ο ανώτερος αξιωματικός των SS στη γερμανοκρατούμενη Αμερική κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να λειτουργεί απρόσκοπτα το καθεστώς. Αυτό το «ό,τι» περιλαμβάνει βασανιστήρια, θανάτους, αλλά και πιο εκλεπτυσμένα μέσα, όπως προσπάθειες διείσδυσης στους αντιφρονούντες. Εξίσου τρομακτικό είναι το ότι ο Σμιθ είναι πεπεισμένος ότι πράττει το σωστό και με τις ίδιες ιδέες προσπαθεί να μεγαλώσει και τα ίδια του τα παιδιά.

Εωσφόρος (Τομ Έλις) - Lucifer


 
Μπορεί να νομίζετε ότι «κλέβουμε» βάζοντας τον Εωσφόρο στη λίστα με τους κακούς του 2015, μια και η σειρά “Lucifer” κάνει πρεμιέρα μέσα στον Ιανουάριο του 2016. Όμως ο πιλότος της σειράς προβλήθηκε μέσα στη χρονιά που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο τον περασμένο Ιούλιο, επομένως είμαστε «σύννομοι». Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο κόμικ Sandman του Νιλ Γκέιμαν, ο Εωσφόρος έχει βαρεθεί τη δουλειά του αφεντικού της κόλασης και ανεβαίνει στη γη για να ξεδώσει. Στα… εγκόσμια, ο έκπτωτος άγγελος έχει ένα κλαμπ, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν αταξίες και «ρίχνει» γυναίκες με ένα μόνο βλέμμα. Α, και ως χόμπι βοηθά την αστυνομία του Λος Άντζελες να εξιχνιάζει εγκλήματα.

Κίλγκρεϊβ (Ντέιβιντ Τέναντ) - Jessica Jones



Αυτό που έκανε η Marvel φέτος δεν ήταν δίκαιο! Οι κακοί της στις σειρές της τείνουν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Ας ξεκινήσουμε με τον Κίλγκρεϊβ. Ο ψυχεδελικός -λόγω της μοβ απόχρωσής του στα κόμικς- κακός του “Jessica Jones” ενσαρκώθηκε από το αγαπημένο παιδί της geek κοινότητας, Ντέιβιντ Τέναντ. Και το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο! Ο Τέναντ σχολιάζει για την υπερδύναμη του Κίλγκρεϊβ να ελέγχει το μυαλό: «Είναι κάτι που όλοι μας κατά καιρό έχουμε φαντασιωθεί. Για αυτόν τον λόγο [ο Κίλγκρεϊβ] είναι ιδιαίτερα τρομακτικός στον κόσμο». Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απόλυτη φυσικότητα με την οποία χρησιμοποιεί ο κακός τη δύναμή του για να βλάψει τον κόσμο γύρω του με τους πλέον απίθανους και σαδιστικούς τρόπους είναι απόλυτα ανατριχιαστική.

Deadites - Ash vs Evil Dead



Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο οι κακοί στο “Ash vs Evil Dead”. Είναι μιλιούνια! Ανεβαίνουν στη γη καταλαμβάνουν το σώμα ανυποψίαστων θνητών και σκορπούν τον θάνατο σε σκηνές που συνοδεύονται από άφθονες ποσότητες αίματος και ακρωτηριασμένων μελών, μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα τους στείλει πίσω στον δημιουργό τους. Ο Ας Γουίλιαμς άνοιξε την πόρτα του Κάτω Κόσμου απαγγέλλοντας αποσπάσματα του Βιβλίων των Νεκρών. Ο Ας Γουίλιαμς πρέπει τώρα να την κλείσει. Αλλά οι Deadites θα του κάνουν τη ζωή δύσκολη ώσπου να τα καταφέρει.

Ζουμ (Τόνι Τοντ) - The Flash



Η σειρά The Flash απέκτησε φέτος καινούργιο κακό, στο πρόσωπο του Zoom. Αν και δεν έχει εμφανιστεί αρκετά σε αυτό το πρώτο ήμισυ του δεύτερου κύκλου, αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι ιδιαίτερα τρομακτικό. Ο Zoom ζει σε μία παράλληλη γη, όπου έχει καταφέρει να εξουδετερώσει τον εκεί Φλας. Τώρα, χάρη σε ορισμένες πύλες που οδηγούν στη δική μας γη, στέλνει συνέχεια άτομα με υπερδυνάμεις για να σκοτώσουν τον εδώ Φλας, ενώ κάποια στιγμή αποφασίζει να εμφανιστεί και ο ίδιος, με εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για τον Μπάρι Άλεν και τον alter ego υπερήρωά του.

Βίκτορ Πετρόφ (Λαρς Μίκελσεν) - House of Cards



Οι παραγωγοί του “House of Cards” δημιούργησαν έναν Ρώσο Πρόεδρο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Βλάντιμιρ Πούτιν - ακόμα και τα αρχικά (ΒΠ) είναι τα ίδια. Έχοντας θητεύσει στον σοβιετικό στρατό και στην KGB, ο κ. Πετρόφ έχει ανέβει πια στο ύπατο αξίωμα της Ρωσίας και κάνει τη ζωή του Φρανκ Άντεργουντ δύσκολη - λες και δεν του έλειπαν τα προβλήματα του ανθρώπου. Το πιο σημαντικό του επίτευγμα ήταν να σπείρει τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στο αμερικανικό προεδρικό ζεύγος. Ο κακός Φρανκ βρήκε επιτέλους τον δάσκαλό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης