Πώς αντιδρά κάποιος όταν του λες ότι είναι όμορφος;

Πώς αντιδρά κάποιος όταν του λες ότι είναι όμορφος;

Η Σέι Γκλόβερ έκανε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που εξελίχθηκε σε ένα πανέμορφο κοινωνικό πείραμα

Πώς αντιδρά κάποιος όταν του λες ότι είναι όμορφος;
Εσύ πώς θα αντιδρούσες εάν ερχόταν κάποιους και σου έλεγε ότι είσαι όμορφος/η; Θα του έλεγες χαμογελαστός/ή ένα «ευχαριστώ» ή θα του έφερνες την τσάντα στο κεφάλι; Μία μαθήτρια από το Σικάγο το έψαξε λίγο παραπάνω και δημιούργησε ένα βίντεο που θα σε εκπλήξει! Η Σέι Γκλόβερ
είναι μόλις 18 χρονών. Συστήνεται ως συγγραφέας, ηθοποιός και κινηματογραφίστρια και αυτή την περίοδο ζει στη Νέα Υόρκη, όπου φοιτά στο Pace University.

Κλείσιμο


Ενώ φοιτούσε σε ένα λύκειο ερμηνευτικών τεχνών στο Σικάγο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ανεξάρτητο καλλιτεχνικό πρότζεκτ, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα κοινωνικό πείραμα πάνω στην ιδέα της ομορφιάς. Για να το υλοποιήσει, η Σέι πήγε στο σχολείο της και ζήτησε από τους μαθητές και τους καθηγητές (οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι σε αυτήν, όμως υπήρχαν και ορισμένοι τους οποίους γνώριζε) να της επιτρέψουν να τους βιντεοσκοπήσει για τις ανάγκες του πρότζεκτ της. Καθώς, λοιπόν, τους τραβούσε με την κάμερα, τους εξηγούσε τι περιεχόμενο έχει αυτή η δουλειά της: «Βγάζω φωτογραφίες πραγμάτων που θεωρώ όμορφα».



Η πιο συχνή αντίδραση ήταν ένα «ευχαριστώ», μαζί με ένα ζεστό-ζεστό χαμόγελο. Ασφαλώς δεν έλειψε η έκπληξη, η αμηχανία, το ύφος «το ξέρω, πες μας κάτι άλλο τώρα», αλλά και η δυσπιστία. Μία κοπέλα απείλησε ότι θα χαράξει το πρόσωπο της Σέι αν δεν το βουλώσει, νομίζοντας ότι την κοροϊδεύει. Σε γενικές γραμμές όμως, η φράση και μόνο της Σέι αρκούσε για να φτιάξει τη διάθεση του συνεντευξιαζόμενου.



Το βίντεο κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα εξάμηνο στο YouTube και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα (προτού γίνει viral) είχε περίπου μισό εκατομμύριο προβολές. Τώρα έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια. Έτσι, η Σέι ανέβασε ένα ακόμα βίντεο στις 4 Δεκεμβρίου στο YouTube, εξηγώντας τους λόγους που ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ. «Είχα πάρει μία κάμερα πολύ πρόσφατα, ένιωθα εμπνευσμένη και χαρούμενη και είπα ‘ας πάω να βιντεοσκοπήσω την ομορφιά’, και αυτό έκανα. Κάπου στα μέσα συνειδητοποίησα ότι οι αντιδράσεις ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα βίντεο». Και όταν αναφέρεται στην ομορφιά, η Σέι γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένη: «Ορισμένα άτομα στο βίντεο και αρκετοί θεατές νόμισαν ότι αναφέρομαι στη φυσική ομορφιά, ότι κάνω κάποιο κομπλιμέντο. Στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Τα άτομα στο βίντεο με ενέπνευσαν με κάποιο τρόπο, είτε με την ενέργεια είτε με την αύρα τους. […] Δεν είχα σκοπό να κάνω ένα κομπλιμέντο για να φτιάξω την ημέρα κάποιου, αλλά χαίρομαι που αυτό ήταν ένα προϊόν της δουλειάς μου, που έκανα τους ανθρώπους χαρούμενους».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης