Η μικρή βαλίτσα κατεβαίνει στη Συγγρoύ

Η μικρή βαλίτσα κατεβαίνει στη Συγγρoύ

Ένα πρόγραμμα που αποτελείται αποκλειστικά από έγχορδα παρουσιάζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, παρέα με τους μουσικούς του, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η μικρή βαλίτσα κατεβαίνει στη Συγγρoύ
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει βρει εδώ και χρόνια το αγαπημένο του στέκι στην πόλη. Ο τραγουδοποιός δεν παραλείπει σχεδόν ποτέ να εμφανιστεί στη μουσική σκηνή της Συγγρού και οι φίλοι του δείχνουν να εκτιμούν αυτή την προτίμησή του. Έτσι και φέτος, από τις 30 Οκτωβρίου και για όλες τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Νοεμβρίου, ο Αλκίνοος θα βρίσκεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σε ένα όμορφο και ζεστό χώρο και κυρίως με τις καλύτερες προδιαγραφές.



Κλείσιμο
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο συνθέτης με τους μουσικούς του ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα αν δεν έχετε καταφέρει να τον δείτε κάπου καλό είναι να σπεύσετε γιατί οι συναυλίες στο Γυάλινο θα είναι μάλλον και οι τελευταίες αυτού του ταξιδιού. Με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και η παρέα του θα μεταφέρουν αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.



Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν η επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, τα ελεύθερα και τα ενορχηστρωμένα μέρη, οι εντάσεις και οι σιωπές, ο συγκερασμός διαφορετικών μουσικών ειδών και η δημιουργία κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες.



Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα
Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης