Ιδού το ηλεκτροκίνητο Audi A2

Ιδού το ηλεκτροκίνητο Audi A2

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Audi παρουσιάζει το A2 concept, ένα εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο!
Οι διαστάσεις του (μήκος 3,80 m, πλάτος 1,69 m, ύψος 1,49 m) είναι μικρότερες απ’ αυτές του Α1, από το οποίο «δανείζεται» το πάτωμα...

Ιδού το ηλεκτροκίνητο Audi A2
Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Audi παρουσιάζει το A2 concept, ένα εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο!
Οι διαστάσεις του (μήκος 3,80 m, πλάτος 1,69 m, ύψος 1,49 m) είναι μικρότερες απ’ αυτές του Α1, από το οποίο «δανείζεται» το πάτωμα.
Οι Γερμανοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει επαρκή χώρο για τέσσερα άτομα. Η καμπίνα των επιβατών έχει επίπεδο πάτωμα, και φιλοξενεί τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, κάτω από τα οποία υπάρχει αποθηκευτικός χώρος. Η κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένη στο κάθισμα του οδηγού και πίσω από το τιμόνι υπάρχουν οθόνες με διάφορες ενδείξεις του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επίσης, η οροφή από σκούρο γυαλί γίνεται διαφανής με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κλείσιμο
Μια ακόμη καινοτομία του πρωτότυπου Α2 είναι η υιοθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED νέας γενιάς (ονομάζονται matrix beam). Παράλληλα, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μια μπάρα από κόκκινο φως, η ένταση του οποίου εξαρτάται από τόσο δυνατά φρενάρει ο οδηγός του Α2.
Αναλυτικά στοιχεία για τον κινητήρα και τις επιδόσεις δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, παρά μόνο ότι το νέο μοντέλο είναι ηλεκτρικό κι έχει αξιόλογες επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία.

Το προηγούμενο A2 δεν ήταν το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Audi, ούτε άφησε το στίγμα του στην κατηγορία των σούπερ μίνι. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε το 1999 και παραγόταν μέχρι και το 2005 είχε μια πολύ σημαντική καινοτομία: ήταν εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης