Το Audi RS4 θα είναι υβριδικό

Το Audi RS4 θα είναι υβριδικό

Την επόμενη γενιά του εκρηκτικού Audi RS4, η Γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να τη λανσάρει με υβριδική τεχνολογία.

Audi_RS4_PHEV_boi_5

Ο επικεφαλής της Audi Sport, Oliver Hoffman, παραδέχτηκε πως η επόμενη γενιά RS4 θα είναι plug-in υβρικδική, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχουμε δει το facelift της υπάρχουσας γενιάς του μοντέλου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Hoffman, επιβεβαίωσε πως είναι στα πλάνα του τμήματος RS να έχει ηλεκτρικά ή υβριδικά, όλα τα μοντέλα του στο μέλλον. Μάλιστα η αρχή της στρατηγικής έχει ήδη γίνει, με τα RS6 και RS7 Sportback, τα οποία εφοδιάζονται με 48V υβριδική τεχνολογία που είναι και η πρώτη για μοντέλο της σειράς RS.

Το facelift του RS4 αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ περιμένουμε στην «οικογένεια» RS να προσαρτηθεί και μια σχετική έκδοση του Q8, δίπλα στα TT RS, RS3 και RS5. Στη facelift έκδοση της υπάρχουσας γενιάς του RS4, ο twin-turbo V6 κινητήρας των 2,9 λίτρων θα παραμείνει αλλά δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει με 450 ίππους απόδοση ή θα υπάρξει αναβάθμιση και σε αυτόν τον τομέα. Έτσι και αλλιώς, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση, να «έρχονται» σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του μοντέλου να είναι 280 χλμ/ώρα.

Για το πολυσυζητημένο R8 και την επόμενη γενιά του, ο Hoffman είπε πως σίγουρα θα έχει κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ αλλά χωρίς να διευκρινίσει αν θα είναι και το μοναδικό του ή θα το διαθέτει ως υβριδικό, σε συνεργασία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πάντως με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, η Audi έχει στα πλάνα της την ενσωμάτωση ηλεκτρικής έκδοσης στη γκάμα των μοντέλων της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης