H Porsche 928 γίνεται μεταμοντέρνο έργο τέχνης

H Porsche 928 γίνεται μεταμοντέρνο έργο τέχνης

Ο καλλιτέχνης Daniel Arsham από τη Νέα Υόρκη επιμελήθηκε την μεταμόρφωση μιας Porsche 928 με στόχο να της δώσει τον αέρα της εποχής του 2000

Porsche_928_Nebula
Η Porsche 928 μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 και ’90 μένοντας στην παραγωγή για 18 ολόκληρα χρόνια, ενώ σταμάτησε να παράγεται λίγο πριν το millennium.
Αυτό ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Arsham να σχεδιάσει μια 928 που θα «ταίριαζε» στην αισθητική του 2000. Η Porsche Nebula 928, είναι ένα μοναδικό όσο και εντυπωσιακό αυτοκίνητο, με «σάρκα και οστά» και όχι στις οθόνες κάποιου υπολογιστή, αφού υλοποιήθηκε παρά το αυξημένο κόστος.
Οι επανασχεδιασμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν μοναδικές μονάδες φωτισμού LED που διαμορφώνονται από διασυνδεδεμένους κύκλους και αυτό είναι το μοτίβο που είχε επικρατήσει μεταξύ 1997 και 2004. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα φωτιζόμενο σήμα Nebula με μια φανταχτερή γραμματοσειρά και ένα μεγάλο πίσω φτερό, σαν εκείνο που βρίσκουμε στην 996 GT3.
Η ιριδίζουσα ροζ απόχρωση του αμαξώματος είναι ακόμα μια αναφορά στο millennium, ενώ οι τροχοί με τα διπλά τρίγωνα, βασίζονται αισθητικά σε εκείνους του πρωτότυπου Porsche Panamericana του 1989. Στην καμπίνα, το θέμα συνεχίζεται με αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.
Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ωστόσο είναι το τιμόνι και ο αλουμινένιος επιλογέας των ταχυτήτων με την ιδιαίτερη λαβή. H Nebula 928 εκτίθεται στην έκθεση Porsche X που λειτουργεί στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ SXSW, στο Ώστιν του Τέξας μεταξύ 10 και 19 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης