Οι top 10 κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι top 10 κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Καθώς η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος οι μπαταρίες αποκτούν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκίνησης και μαζί με αυτές οι μεγάλοι κατασκευαστές μπαταριών εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές των εξελίξεων

Battery_manufacturers
Οι παραγωγοί μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήρθαν στο προσκήνιο με έντονο τρόπο και σταδιακά, άρχισαν να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν δίναμε ιδιαίτερη σημασία στους κατασκευαστές ρεζερβουάρ για αυτοκίνητα καθώς το προϊόν τους είχε εντυπωθεί στη συνείδησή μας ως «ένα ακόμα εξάρτημα».
Όμως το… «ντεπόζιτο» για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, δηλαδή οι μπαταρίες τους, αποδεικνύεται πιο σημαντικό και πιο καίριο. Συνεπώς, οι εταιρείες που τις κατασκευάζουν μετατρέπονται σε τουλάχιστον ισότιμο παράγοντα στην παραγωγική διαδικασία των αυτοκινήτων και στη βιωσιμότητα του κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κλείσιμο
Ποιοι κατασκευαστές μπαταριών είναι οι μεγαλύτεροι σε όγκο και δυνατότητα παραγωγής; Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τις πωλήσεις μπαταριών για τον Αύγουστο, στην πρώτη θέση (με μεγάλη διαφορά, μάλιστα) παρέμεινε η CATL με σύνολο 18,0 GWh. Στη δεύτερη ήταν η BYD με 6,5 γιγαβατώρες σύνολο.
Όπως βλέπουμε, στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται κινεζικές εταιρείες οι οποίες άφησαν τη νοτιοκορεατική LG Energy στην τρίτη θέση. Αυτή, τον Αύγουστο διέθεσε μπαταρίες της συνολικής παραγόμενης ενέργειας 5,0 γιγαβατορών. Τέταρτη ήταν η ιαπωνική Panasonic (3,1 GWh) και στην πέμπτη θέση η επίσης νοτιοκορεατική SK On με 2,2 γιγαβατώρες.
Στην έκτη θέση της αντίστοιχης κατάταξης των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής μπαταριών ήταν η Samsung SDI (2,1 γιγαβατώρες), στην έβδομη κινεζική CALB (1,9 GWh), στην όγδοη η Guoxuan (1,4 γιγαβατώρες), ένατη κατετάγη η Sunwonda με 0,9 GWh και στη δέκατη θέση βρέθηκε η SVOLT (0,6 γιγαβατώρες).
Όπως διαπιστώνουμε, οι έξι από τις δέκα εταιρείες της πρώτης δεκάδας είναι κινεζικές, οι τρεις νοτιοκορεατικές και η μία ιαπωνική. Αυτό είναι ακόμα μία επιβεβαίωση πόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες -κυρίως της Ευρώπης- εξαρτώνται από την παραγωγή στις χώρες της Άπω Ανατολής και σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης