Η Corvette της θάλασσας

Η Corvette της θάλασσας

Πολλές εταιρείες έχουν συνδυάσει σκάφη και αυτοκίνητα σε αμφίβια οχήματα. Ωστόσο, η Waterlink κάνει τα πράγματα κάπως διαφορετικά κάνοντας ένα σκάφος να μοιάζει με σπορ αυτοκίνητο.

220309165803_AquaCorvette

Μία από αυτές τις περίεργες κατασκευές οχήματος-σκάφους βρίσκεται στο Ντουμπάι, καθώς μοιάζει με τη νέα γενιά της Chevrolet Corvette, συνδυάζοντας στοιχεία και από Ferrari, δίνοντάς του μια σπορ εμφάνιση. Τα χειριστήρια είναι επίσης παρόμοια με ένα σπορ αυτοκίνητο, επειδή ο οδηγός πιάνει το τιμόνι και πατάει ένα πεντάλ για να επιταχύνει. Όπως στα τζετ σκι, δεν υπάρχει φρένο.

Στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει μια σειρά από διακόπτες για τον έλεγχο των φώτων και του υαλοκαθαριστήρα. Μια μικρή οθόνη GPS βρίσκεται κάτω από ένα κάλυμμα. Ο κινητήρας βρίσκεται πίσω από τους επιβάτες. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτόν, πέρα ​​από τον κυβισμό των 1,8 λίτρων. Αυτό είναι αρκετό για να φτάσει σε τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα.
Κλείσιμο

Το να οδηγείτε αυτό το σκάφος σε σχήμα σπορ αυτοκινήτου στο νερό μοιάζει με ένα διασκεδαστικό απόγευμα. Λόγω του παρμπρίζ και των ψηλών πλευρών, οι επιβάτες δεν βρέχονται τόσο όσο θα έκαναν σε ένα παραδοσιακό jet ski.

Ο κατασκευαστής αυτού του σκάφους έχει σχέδια για περισσότερα σχέδια εμπνευσμένα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, εργάζεται ήδη σε εκδόσεις που μοιάζουν με Aston Martin, Bentley, Bugatti, ακόμα και με ανοιχτό ημιφορτηγό.

Η ενοικίαση ενός από αυτά στο Ντουμπάι είναι 700 δολάρια την ώρα, ενώ η αγορά του κυμαίνεται ανάμεσα στις 40.000-50.000 δολάρια, ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης