Νέα πλατφόρμα ετοιμάζει η Toyota

Νέα πλατφόρμα ετοιμάζει η Toyota

Στα άμεσα πλάνα της Toyota βρίσκεται η εξέλιξη μιας νέας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων που προορίζονται για την Ευρώπη 

Toyota_new_platform__2_
Στο πλαίσιο της περεταίρω διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά και στο κομμάτι του εξηλεκτρισμού η Toyota ετοιμάζει αποκλειστικά για τη Γηραιά Ήπειρο μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα, η οποία θα είναι συμβατή με τα πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της.
Η νέα αρχιτεκτονική θα ονομάζεται E3 και θα συνδυάζει στοιχεία από την παγκόσμια, συμπαγή πλατφόρμα GA-C (βλ. Prius, Corolla, C-HR) και την e-TNGA, η οποία χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικά προϊόντα (βλ. bZ4X).
Η πλατφόρμα E3 θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα εξηλεκτρισμένων προϊόντων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς. H Ε3 θα κατασκευάζεται από το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας στα εργοστάσια της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, τα οποία έχουν αναλάβει ήδη μεγάλο μέρος επί του συνολικού όγκου παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας.

Υποψηφιότητα για την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας διεκδικούν οι υβριδικές εκδόσεις της Corolla, στις οποίες σύντομα θα προστεθεί και η SUV εκδοχή Corolla Cross. Τέλος, δεν αποκλείεται η Ε3 να αποτελέσει βάση και για τη νέα γενιά του C-HR.
Κλείσιμο
Μην ξεχνάμε ότι οι full hybrid εκδόσεις αποτελούν παράδοση για την Toyota, η οποία στοχεύει να τις κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικές με την χρήση μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, οι οποίες θα αναμένεται να υιοθετηθούν από τα μέσα της δεκαετίας προσφέροντας μεγαλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερους χρόνους φόρτισης. Στη συνέχεια οι solid-state μπαταρίες της Toyota θα υιοθετηθούν και από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης