Μια κλασσική Porsche 911 στο Ράλι Ντακάρ

Μια κλασσική Porsche 911 στο Ράλι Ντακάρ

Με μια ειδικά προετοιμασμένη κλασσική 911 (964) του 1991 θα συμμετέχει στο Ράλι Ντακάρ 2022 μια ιταλική ομάδα με έδρα το Μιλάνο ξεχωρίζοντας έτσι από κάθε άλλη συμμετοχή στον αγώνα.

Porsche_Dakar_2022
Η Ιταλική ομάδα Car & Vintage έχει σαν στόχο να κάνει τη διαφορά και να ξεχωρίσει στον διάσημο αγώνα του Ντακάρ που συνδυάζει ταχύτητα και αντοχή. Σε αντίθεση με κάθε άλλη συμμετοχή το αυτοκίνητο της ομάδας θα είναι μια 911 (964) του 1991 η οποία εκτός από ξεχωριστή παρουσία θα είναι και ικανή για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Η 911, που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Agostino και Alberto Vassallo διαθέτει ειδικά βελτιωμένο boxer 6κύλινδρο κινητήρα προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε παρατεταμένη λειτουργία σε υψηλές στροφές και υψηλές θερμοκρασίες.
Η Car & vintage αναφέρει πως η ισχύς ξεπερνά τους 300 ίππους, ενώ το αυτοκίνητο έχει δεχθεί επεμβάσεις για να αντεπεξέλθει στις ακραίες καταστάσεις του εξαντλητικού αγώνα. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί επίσης για τον περιορισμό του βάρους, όσο και την ενίσχυση του πλαισίου.

Το αρχικό ρεζερβουάρ καυσίμου των 77 λίτρων της Porsche, έχει αντικατασταθεί από δύο δεξαμενές καυσίμου 80 λίτρων ενώ έχουν τοποθετηθεί δύο ρυθμιστές για τον έλεγχο του διαφορικού. Επιπλέον η αγωνιστική 911 είναι εξοπλισμένη με ελαστικά 35 ιντσών BF Goodrich All-Terrain T/A KDR2, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Reiger. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο με έμπνευση από το γκράφιτι στους δρόμους και το αμάξωμα αισθητικά έλκει την έμπνευσή του από την Porsche 953 που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ το 1984, με πλήρωμα τους Rene Metge και Dominique Lemoyne.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης