Χταπόδι: 10 συνταγές με τον εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ
Χταπόδι: 10 συνταγές με τον εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ
Δύσκολο στο μαγείρεμά του το χταπόδι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μη σκληρύνει. ‘Όταν όμως μαγειρευτεί, κάνει εξαιρετικούς μεζέδες και πιάτα που ταιριάζουν υπέροχα με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο.
Το βασικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να βράσει χωρίς νερό για να βγάλει τα υγρά του και να προστεθεί οπωσδήποτε ξίδι που θα το μαλακώσει και θα το νοστιμίσει. Διατροφικά, τα 100γρ. χταποδιού έχουν 82 θερμίδες, μόνο 1γρ. λίπους, ενώ είναι και το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη αφού διαθέτει μόλις 48mg.
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Τα χταπόδια, όταν δεν είναι κατεψυγμένα, πρέπει να είναι καλά χτυπημένα (παραγουλισμένα) γιατί αλλιώς θα γίνουν πολύ σκληρά στο ψήσιμο. Επίσης, πολλές φορές μπορεί να μας πουλήσουν μοσχοχτάποδα (ή αλλιώς μελιδόνες) αντί για χταπόδια. Μοιάζουν, αλλά δεν είναι της ίδιας ποιότητας. Τα χταπόδια ξεχωρίζουν εύκολα επειδή έχουν δύο παράλληλες σειρές βεντούζες στα πλοκάμια τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Τα χταπόδια, όταν δεν είναι κατεψυγμένα, πρέπει να είναι καλά χτυπημένα (παραγουλισμένα) γιατί αλλιώς θα γίνουν πολύ σκληρά στο ψήσιμο. Επίσης, πολλές φορές μπορεί να μας πουλήσουν μοσχοχτάποδα (ή αλλιώς μελιδόνες) αντί για χταπόδια. Μοιάζουν, αλλά δεν είναι της ίδιας ποιότητας. Τα χταπόδια ξεχωρίζουν εύκολα επειδή έχουν δύο παράλληλες σειρές βεντούζες στα πλοκάμια τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα