Μονιώδης: Ανακαλύψαμε τον θεματοφύλακα της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής της μυροβόλου Χίου
Μονιώδης: Ανακαλύψαμε τον θεματοφύλακα της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής της μυροβόλου Χίου
Μαστιχάκια, μουσουράκια, αρώματα μαστίχας, χυμός μανταρινιού, μπόλικο αμύγδαλο και συνταγές της Χίου εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.
Ποιος δεν έχει γλυκάνει τα παιδικά του καλοκαιρινά απογεύματα με υποβρύχιο μαστίχα μέσα σε παγωμένο νερό; Ποιος δεν έχει κλέψει ένα ακόμη λουκουμάκι μαστίχας από το ντουλάπι της γιαγιάς εξαφανίζοντας σε μια μπουκιά τα ενοχοποιητικά λευκά ίχνη της άχνης ζάχαρης; Και ποιος δεν έχει αναζητήσει τη γεύση του ΠΓΕ μανταρινιού Χίου σε μια μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού; Λίγο-πολύ όλοι μας, επιβεβαιώνοντας ότι η Χίος δικαίως είναι ξακουστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τα μοναδικά προϊόντα, αρώματα και γεύσεις της. Το δάκρυ του σκίνου, τη σκληρή ρητίνη του μαστιχόδεντρου με το ανεπανάληπτο άρωμα την έχουμε δοκιμάσει από κλασικές τσίχλες και καραμέλες ως χαλβαδόπιτες και απόσταγμα που κλείνει απολαυστικά ένα γεύμα ή προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε δημιουργικά cocktails. Τα δε ολόγλυκα χιώτικα μανταρίνια εκτός από λικέρ και μαντρινάδες, στη Χίο χρησιμοποιούνται ακόμη και στη μαγειρική.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα