Διαδικασία
Βήμα 1
Το μυστικό για τέλειες πατάτες στη Νισουάζ: Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό μαζί με δυο σκελίδες σκόρδο, ¼ κρεμμύδι κομμένο, ½ κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι και τουλάχιστον 3 κουτ. σούπας αλάτι.
Γιατί το πολύ αλάτι, λόγω ώσμωσης, θα παρασύρει περιττή υγρασία από το εσωτερικό της πατάτας δημιουργώντας πιο κρεμώδη στην υφή εσωτερικά και λεπταίνοντας τη φλούδα εξωτερικά. Χάνοντας περισσότερη υγρασία η γεύση της πατάτας εντείνεται σε μικρότερη μάζα και άρα βγαίνει νοστιμότερη.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο
cantina.protothema.gr