Κως: 6 τοπικές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε

Κως: 6 τοπικές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες το φαγητό είναι συνώνυμο του ταξιδιού και τα ταξίδια είναι για να γνωρίζουν νέους πολιτισμούς και να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα.

Κως: 6 τοπικές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε
Ακολουθούν μερικές τοπικές συνταγές από την Κω σε περίπτωση που θέλετε να γνωρίσετε κι εσείς την παραδοσιακή της κουζίνα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις διακοπές σας στο νησί.


Το πλιγούρι με καβουρδιστό χοιρινό κρέας είναι μια από τις πιο γνωστές παραδοσιακές συνταγές του νησιού, μαζί με τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς, την πηχτή, τα ντολμαδάκια (γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και ίσως κιμά) και τις μακαρούνες (ζυμαρικά που σερβίρονται με χοιρινό και τριμμένη τοπική μυζήθρα). Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, η ντόπια μυζήθρα και το κρασοτύρι της Κω, που ονομάζεται και τυρί της πόσας, είναι δύο προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο νησί!

Απολαύστε τα παραδοσιακά πιάτα στα αμέτρητα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού ή δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι όταν αρχίσει να σας λείπει η Κως, για να θεραπεύσετε κάπως τη νοσταλγία σας.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης