Frikadeller ή αλλιώς σκανδιναβικά κεφτεδάκια

Frikadeller ή αλλιώς σκανδιναβικά κεφτεδάκια

Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σκανδιναβών έχουν απαλή, μεταξένια υφή χάρη στο γάλα που συμπεριλαμβάνεται στα υλικά τους. Εδώ τους δίνουμε μια πιο μεσογειακή γεύση.

Frikadeller ή αλλιώς σκανδιναβικά κεφτεδάκια
Για τους κεφτέδες: Αναμιγνύετε καλά με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός όλα τα υλικά σε έναμπολ (σαν να κάνετε κέικ). Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε λίγο λάδι. Με το ένα χέρι παίρνετε στη χούφτα λίγο από το μίγμα, πιέζετε να βγει από το πάνω μέρος του χεριού και το «κόβετε» με ένα βρεγμένο κουτάλι (όπως θα κάνατε και με μίγμα για λουκουμάδες). «Κόβετε» μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα.

Για τη σάλτσα: Ρίχνετε τα ντοματίνια κατά μήκος. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα ψήνετε στους 180οC στον αέρα, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, για 25-30 λεπτά. Κρατάτε μερικά και τα υπόλοιπα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Για τον πουρέ: Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζετε με τη φλούδα σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά. Τις σουρώνετε. Τις καθαρίζετε και τις λιώνετε σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Μοιράζετε πουρέ σε κάθε πιάτο και από πάνω κεφτεδάκια με σάλτσα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης