Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό

Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με γαρίδες μπορεί να γίνει από τα αγαπημένα σας γεύματα.

ligouini_me_garidesnet
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις φυλάτε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για 30 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε μέσα τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τον βασιλικό και την ντομάτα, αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε μέσα τα ζυμαρικά μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.

Κλείσιμο
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και τη ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης