Ντομάτες γεμιστές με κρύα λαχανικά και γαύρο ξιδάτο
Ντομάτες γεμιστές με κρύα λαχανικά και γαύρο ξιδάτο
Αυτό το μεζεδάκι με λαχανικά και ξιδάτο γαύρο που σερβίρετε μέσα σε ντομάτες, είναι το τέλειο συνοδευτικό για ούζο και τσίπουρο.
Για τον γαύρο: Σε ένα ταψί ρίχνετε αρκετό χοντρό αλάτι ώστε να καλυφθεί η βάση του. Μεταφέρετε τον φιλεταρισμένο γαύρο πάνω στο αλάτι δημιουργώντας την πρώτη στρώση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας εναλλάξ χοντρό αλάτι και τα φιλέτα γαύρου. Αφήνετε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο να «ψηθεί» ο γαύρος.
Επειτα ξεπλένετε καλά τα φιλέτα ψαριού και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Στεγνώνετε τον γαύρο πιέζοντας την επιφάνειά του στο χαρτί. Στρώνετε τα φιλέτα σε ένα ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λάιμ, το πιπέρι σε κόκκους και τη ρίγανη. Περιχύνετε τον γαύρο με τη μαρινάδα. Καλύπτετε το ταψί με μεμβράνη και πιέζετε ώστε να εφάπτεται με τον γαύρο. Ετσι το ψάρι θα είναι βυθισμένο στη μαρινάδα. Αφήνετε για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν, σουρώνετε τον γαύρο από τη μαρινάδα και τον συντηρείτε στο ψυγείο.
Για τα λαχανικά: Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας κρατώντας τα καπάκια. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού αφαιρείτε το εσωτερικό τους, ψιλοκόβετε την ψίχα και τη ρίχνετε σε μπολ.
Κόβετε τις πιπεριές και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνετε σε μπολ. Έπειτα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ψίχα ντομάτας που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα με τις πιπεριές και τοποθετείτε τον γαύρο από πάνω, κλείνοντας με το καπάκι τους.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Επειτα ξεπλένετε καλά τα φιλέτα ψαριού και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Στεγνώνετε τον γαύρο πιέζοντας την επιφάνειά του στο χαρτί. Στρώνετε τα φιλέτα σε ένα ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λάιμ, το πιπέρι σε κόκκους και τη ρίγανη. Περιχύνετε τον γαύρο με τη μαρινάδα. Καλύπτετε το ταψί με μεμβράνη και πιέζετε ώστε να εφάπτεται με τον γαύρο. Ετσι το ψάρι θα είναι βυθισμένο στη μαρινάδα. Αφήνετε για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν, σουρώνετε τον γαύρο από τη μαρινάδα και τον συντηρείτε στο ψυγείο.
Για τα λαχανικά: Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας κρατώντας τα καπάκια. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού αφαιρείτε το εσωτερικό τους, ψιλοκόβετε την ψίχα και τη ρίχνετε σε μπολ.
Κόβετε τις πιπεριές και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνετε σε μπολ. Έπειτα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ψίχα ντομάτας που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα με τις πιπεριές και τοποθετείτε τον γαύρο από πάνω, κλείνοντας με το καπάκι τους.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα