Σουφλέ με καρότο και πορτοκάλι

Σουφλέ με καρότο και πορτοκάλι

Το κλασικό σουφλέ με τυρί γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν του προσθέσουμε καρότα και το αρωματίσουμε με πορτοκάλι.

soufle_karoto-ortokali
Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζετε σε νερό με αλάτι, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στον πολυκόφτη.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον πουρέ για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού και το κόλιανδρο.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τον πουρέ και έναν έναν τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές κινήσεις στο μίγμα.

Κλείσιμο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC-200oC. Βουτυρώνετε το σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης