Πανακότα με τζίντζερ και μέλι
Πανακότα με τζίντζερ και μέλι
Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με υπέροχο άρωμα τζίντζερ.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
Σε κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το γάλα μαζί με το τζίντζερ και αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και το τραβάτε εκτός φωτιάς. Αφήνετε για μερικά λεπτά να αρωματιστεί καλά το γάλα.
Στύβετε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε στο καυτό γάλα. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και αδειάζετε το περιεχόμενο σε φόρμα περνώντας το από σουρωτήρι.
Αφήνετε το μίγμα να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον να πήξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Αναμιγνύετε το ξύσμα του τζίντζερ με λίγο μέλι, περιχύνετε το γλυκό και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το γάλα μαζί με το τζίντζερ και αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και το τραβάτε εκτός φωτιάς. Αφήνετε για μερικά λεπτά να αρωματιστεί καλά το γάλα.
Στύβετε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε στο καυτό γάλα. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και αδειάζετε το περιεχόμενο σε φόρμα περνώντας το από σουρωτήρι.
Αφήνετε το μίγμα να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον να πήξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Αναμιγνύετε το ξύσμα του τζίντζερ με λίγο μέλι, περιχύνετε το γλυκό και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα