Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης

Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης

Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης, που μπορεί να γίνει το τέλειο θρεπτικό γεύμα για το βράδυ.

Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης
Καθαρίζετε τον αρακά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση, βράζετε τον αρακά για 12-14 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνετε τον αρακά και τον ρίχνετε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.

Τον αφήνετε εκεί για 5 λεπτά, για να παραμείνει τραγανός και με ζωηρό πράσινο χρώμα. Τον στραγγίζετε και τον σκουπίζετε καλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

Έπειτα, βάζετε το κομμένο μαρούλι σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κρύο αρακά και το γαλοτύρι. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το μέλι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης