Χρήσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε άνετα και με ασφάλεια με το αυτοκίνητό σας

Χρήσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε άνετα και με ασφάλεια με το αυτοκίνητό σας

Τι ξεχνάμε, τι παραβλέπουμε, γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πριν βγούμε στο δρόμο για μια μικρή ή μεγάλη απόδραση

Χρήσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε άνετα και με ασφάλεια με το αυτοκίνητό σας
Κάθε ταξίδι, ειδικά όταν πρόκειται να γίνει οδικώς χρειάζεται καλή προετοιμασία. Για να μη χαλάσει λοιπόν η διάθεσήμας, ιδίως τώρα το χειμώνα που τα πράγματα δυσκολεύουν καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

1. Πρόσεξε πώς θα φορτώσεις το αυτοκίνητο
Κλείσιμο

Για ένα ασφαλές ταξίδι, πρέπει οι αποσκευές να είναι σωστά φορτωμένες. Τα βαριά αντικείμενα τοποθετούνται στο κάτω τμήμα του χώρου αποσκευών, με όσο γίνεται μοιρασμένο βάρος δεξιά-αριστερά και να ακουμπούν στα πίσω καθίσματα. Μη βάζετε πράγματα στην εταζέρα γιατί κινδυνεύουν να πέσουν στα κεφάλια των επιβατών σε ένα απότομο φρενάρισμα.

2. Φύγε νωρίς..

Αν και συνήθως η αναχώρηση εξαρτάται από άλλους παράγοντες, το ιδανικό είναι να ξεκινάτε πρωί-πρωί για να γλιτώσετε τυχόν μποτιλιάρισμα. Πέραν του εκνευρισμού, το μποτιλιάρισμα επιβαρύνει το αυτοκίνητό σας με πολύωρη λειτουργία σε υψηλότερη του κανονικού θερμοκρασία και φυσικά επιβαρύνει και την κατανάλωση καυσίμων.

3. Check-up στα βασικά

Εσύ είσαι πανέτοιμος για ταξίδι. Το αυτοκίνητο σου; Έλεγξε τουλάχιστον τα βασικά: λάδια, υγρά φρένων, τιμονιού, ψυγείου & υαλοκαθαριστήρων, πίεση ελαστικών (με βάση το αυξημένο φορτίο) ΚΑΙ της ρεζέρβας. Σημαντικό: Το προειδοποιητικό τρίγωνο, το γιλέκο ασφαλείας και το φαρμακείο πρέπει να βρίσκονται σε σημείο με εύκολη δυνατότητα πρόσβασης, ανά πάσα στιγμή!

4. Πάρτε μαζί και τα... δεύτερα

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς οδηγούς να ψάχνουν τα κλειδιά τους στην αμμουδιά κάποιας παραλίας, ή ακόμη χειρότερα να βουτάνε στη θάλασσα με αυτά στην τσέπη του μαγιού τους! Αν δεν θες να βρεθείς κλειδωμένος ντάλα μεσημέρι έξω από το αυτοκίνητό σου, έχοντας χάσει τα κλειδιά, πάρε μαζί σου και τα εφεδρικά μαζί με το δεύτερο κοντρόλ συναγερμού.

5. Λάβετε θέση

Η θέση οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο στα πολύωρα ταξίδια, γι’ αυτό φρόντισε να τη ρυθμίσεις σωστά. Η πλάτη του καθίσματος πρέπει να είναι σε όρθια θέση και όχι ξαπλωτή. Επίσης, φρόντισε να είναι καθαρό το φίλτρο καμπίνας, αφού συνήθως στο ταξίδι ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες. Μην ξεχνάς πάντως ότι ο αέρας στο εσωτερικό πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης