Νέο Ford Focus: Πιο... ποθητό απο ποτέ

Νέο Ford Focus: Πιο... ποθητό απο ποτέ

Στην Ελλάδα βρίσκεται το νέο Ford Focus, το οποίο, με την τεχνολογία του, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων... 

Νέο Ford Focus: Πιο... ποθητό απο ποτέ
Η λέξη «νέο» στέκεται πιο δίκαια από τη λέξη «ανανεωμένο» δίπλα στο μικρομεσαίο της Ford
. Μπορεί να μην έχουμε μπροστά μας μία νέα γενιά του Focus
Κλείσιμο
, όμως οι επεμβάσεις είναι τόσο πολλές και ουσιαστικές ώστε η απόσταση από το απερχόμενο μοντέλο είναι ξεκάθαρη.

Φρεσκάρισμα στη σχεδίαση, νέοι κινητήρες, ρυθμίσεις σε ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης, ποιοτικότερο εσωτερικό, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αναβαθμισμένος εξοπλισμός ασφάλειας.



Κάτω από το καπό ο νέος 1.5 EcoBoost, ισχύος 182 PS και ροπής 24,5 kgm. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και η Ford ανακοινώνει κατανάλωση σε μεικτό κύκλο 5,5 lt/100 km. Το Focus είναι βελτιωμένο σχεδόν σε κάθε τομέα: πιο σταθερό σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, με καλύτερη ποιότητα κύλισης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και όταν ζοριστεί, το Focus θα αντιδράσει ουδέτερα και θα διαγράψει πιστά την πορεία που επιθυμεί ο οδηγός του.

Στη δεύτερη γενιά του, το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών και δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών.



Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αυτόματο παρκάρισμα σε κάθετες θέσεις, αναβαθμισμένο Active City Stop για αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα ή πεζούς σε ταχύτητες έως τα 50 km/h (από 30 km/h που ίσχυε έως τώρα), Cross Traffic Alert για ανίχνευση διερχόμενου οχήματος όταν το Focus βγαίνει με όπισθεν από θέση στάθμευσης.


Το νέο Focus είναι άμεσα διαθέσιμο με τον 1.5 EcoBoost (με 182 PS αλλά και σε έκδοση με 150 PS), τον επίσης νέο 1.5 diesel απόδοσης 95 και 120 PS (με μέση κατανάλωση 3,8 lt/100 km και χωρίς τέλη κυκλοφορίας), τον γνωστό μας 1.0 EcoBoost με τα 125 PS και τον 1.6 diesel με τα 105 PS.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης