Τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε περίσταση

Τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε περίσταση

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανδρών που πιστεύουν ότι τα παπούτσια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα... “λουστρίνια” και στα αθλητικά, τότε καλό θα ήταν να δώσετε ιδιαίτερη βάση στις παρακάτω οδηγίες γιατί οι γνώσεις σας περί των... πατούμενων είναι μηδαμινές, έως επικίνδυνα ελλειπείς!

Τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε περίσταση
Κάθε άνδρας θα πρέπει να ξεχωρίζει πότε και πώς να φορέσει το σωστό παπούτσι, χωρίς κατ' ανάγκη να διαθέτει μιαν ολόκλήρη ντουλάπα με ζευγάρια επώνυμων οίκων. Αρκεί να συνδυάζει σωστά τα ρούχα με τα παπούτσια.

Έχουμε και λέμε: 

Για το κοστούμι
Η πιο κλασσική επιλογή, που σχεδόν ποτέ δεν θα σας προδώσει, είναι ένα μαύρο δερμάτινο παπούτσι, ει δυνατόν με κορδόνια. Μικρότερο ρόλο παίζει το εάν τα παπούτσια σας θα είναι σε γυαλιστερό ή σε ματ χρώμα, αρκεί να ξεχωρίζετε την περίσταση. Στις πλέον επίσημες καταστάσεις αν μπορείτε αποφύγετε την πολλή... “λάμψη” στα πόδια! Από κει και μετά θυμηθείτε ότι τα 'μαύρα' με κορδόνια είναι ό,τι πιο “in” για τις πιο επίσημες περιστάσεις.  
Κλείσιμο

Για βόλτα, καφέ, ή για το Σαββατοκύριακο
Μεγάλη η ποικιλία των επιλογών. Μαύρα ή καφέ, μποτάκια ή ημιμποτάκια, αθλητικά ή μη, όλα ταιριάζουν αρκεί να συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους. Είναι προφανές πως τα μαύρα ημιμποτάκια ταιριάζουν με σκούρα υφασμάτινα παντελόνια και ανοικτά πουκάμισα και τα καφέ ή τα αθλητικά με τα τζιν ή τις φόρμες. Εννοείται πως δεν φοράμε φόρμα με δερμάτινα μποτάκια ή “κλασσικά” παπούτσια!!! 

Στη δουλειά
Αν δεν είστε υποχρεωμένος να φοράτε κοστούμι στη δουλειά μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε κάτι σε καφέ, σε κλειστό ή σε κάζουαλ. Τα γνωστά μας loafer είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή.  

Για το γυμναστήριο
Αθλητικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη... Ει δυνατόν αποφύγετε τα “τρέντι” πολύχρωμα και... μοδάτα. 

Για... το αυτοκίνητο
Ποιος είπε ότι η οδήγηση δεν χρειάζεται το παπούτσι της; Τα μποτάκια οδήγησης μπορούν να φορεθούν άνετα με τζιν, καθώς έτσι δεν θα μοιάζουν παράταιρα και αφού βγείτε από το αυτοκίνητο! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης