Πώς θα διαλέξετε το σωστό κουστούμι

Πώς θα διαλέξετε το σωστό κουστούμι

Το κουστούμι είναι η “στολή” του άνδρα. Είναι το κατεξοχήν ανδρικό ρούχο και αναλόγως του υφάσματος, του σχεδίου και του τρόπου με το οποίο θα το φορέσετε ή θα το συνδυάσετε με άλλα αξεσουάρ, μπορεί να φορεθεί είτε σε επίσημες εκδηλώσεις, είτε στη δουλειά ή ακόμα και σε χαλαρές, ψυχαγωγικές περιστάσεις.

Πώς θα διαλέξετε το σωστό κουστούμι
Εκείνο που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε είναι το ότι το “σωστό” κουστούμι για τον καθέναν είναι αυτό που τελικά του εφαρμόζει καλύτερα και όχι απαραιτήτως το ακριβότερο ή το πιο... φανταχτερό.

Προτού αγοράσουμε λοιπόν ένα κουστούμι πρέπει να σιγουρευτούμε πως έχουμε διαλέξει το σωστό ύφασμα για τη χρήση του κοστουμιού. Αν δηλαδή σκοπεύουμε να φοράμε καθημερινά το κοστούμι στη δουλειά, τότε δέον όπως επιλέξουμε ένα ύφασμα που θα αντέχει στη χρήση, κυρίως όμως θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα φορώντας το.

Κλείσιμο
Τα “κλασικά” χρώματα για τα ανδρικά κουστούμια είναι το μπλε και το γκρι. Είθισται να λέμε πως το μπλε “φέρνει” πιο πολύ σε επίσημες καταστάσεις και το γκρι σε πιο “καθημερινή” χρήση. Σε κάθε περίπτωση τα φανταχτερά χρώματα περιορίζουν τις επιλογές μας και επ΄ουδενί δεν ταιριάζουν σε πιο εύσωμους... 

Μετά το χρώμα ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στο μέγεθος του πέτου του σακακιού για να βρούμε αυτό που ταιριάζει με το παρουσιαστικό μας. Όσοι έχουν μικρούς ώμους, δεν πρέπει να διαλέγουν κουστούμια με μεγάλο πέτο, καθώς έτσι θα φαίνονται οι ώμοι ακόμα μικρότεροι.

Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα... κουμπιά! Προτιμήστε όσα είναι φτιαγμένο από αληθινό κέρατο. Τα αυθεντικά κουμπιά προσδίδουν κύρος στο κοστούμι.  

Λοιπές συμβουλές: 

-Προσπαθηστε να αφήσετε τις τσέπες των σακακιών ραμμένες, γιατί έτσι διατηρούν επί μακρόν τη φόρμα τους.

- Σε ένα σταυρωτό κοστούμι επιτρέπεται να έχετε μόνο το κάτω δεξιά κουμπί ξεκούμπωτο.

- Το κολάρο στο πουκάμισο πρέπει να έχει σωστή εφαρμογή, δηλαδή κουμπωμένο να χωράει το δάχτυλο σας ανάμεσα σε αυτό και τον λαιμό σας.

- Το στρίφωμα του παντελονιού πρέπει να 'σπάει' ακριβώς πάνω στα κορδόνια του παπουτσιού και να σταματά στην αρχή του τακουνιού.

- Το σωστό μέτρημα της μέσης γίνεται στο μέσον της απόστασης από το ισχίο μέχρι τον αφαλό. Τα μονόπετα και μονόκουμπα σακάκια που κουμπώνουν στο σημείο λίγο πιο ψηλά από τη ζώνη, κάνουν το κορμό να μοιάζει πιο μακρύς. 

- Η σωστή εφαρμογή στους ώμους ορίζει πως επ΄ουδενί δεν πρέπει η βάτα του σακακιού να κρέμεται έξω αλλά ούτε να προεξέχουν οι ώμοι. Η μανικοκολληση πρέπει να ακουμπά ακριβώς πάνω στους ώμους. 

Εν κατακλείδι, εάν είναι να ξοδέψετε αρκετά χρήματα κάντε το για το κουστούμι. Κι ακόμα καλύτερα, εάν μπορείτε, επιλέξτε να το ράψετε σε έναν ράφτη αντί να το αγοράσετε έτοιμο! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης