Ο καλύτερος φίλος του άντρα

Ο καλύτερος φίλος του άντρα

Με χρονογράφους ή χωρίς, με μεταλλικό μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι, το ρολόι χειρός είναι ο καλύτερος φίλος του σύγχρονου άντρα που ξέρει τι θέλει και τη σωστή στιγμή για να το αποκτήσει.

Ο καλύτερος φίλος του άντρα

Αν και ο γενικός κανόνας θέλει το ρολόι να φοριέται στο μη-κυρίαρχο χέρι (αν κάποιος δηλαδή είναι αριστερόχειρας το φοράει στο δεξί) έχει επικρατήσει η τάση, το αντρικό ρολόι να φοριέται στο αριστερό χέρι. Και μπορεί στην σημερινή ψηφιακή εποχή που ζούμε το
ρολόι να έχει χάσει τον πρωταρχικό του ρόλο -να λέει την ώρα- αλλά σίγουρα δεν έχει απολέσει με τίποτα την ικανότητα του να διαμορφώνει -ενίοτε και να απογειώνει- το στυλ ενός άντρα.

Κλείσιμο
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια. Σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους άπειρα αξεσουάρ για να «δομήσουν» την εικόνα τους, οι άντρες κινούνται σε στενότερο πλαίσιο. Έτσι, το ρολόι συνιστά το βασικό αξεσουάρ του άντρα, το οποίο -όπως κάθε αξεσουάρ- αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του κατόχου του, το πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, το πως θέλει οι άλλοι να τον βλέπουν, το πως αντιμετωπίζει τον κόσμο και -γιατί όχι;- το άλλο φύλο.

Ένας άλλος βασικός κανόνας είναι το πόσο σφιχτό πρέπει να είναι το μπρασελέ ενός ρολογιού στο χέρι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μετακινείται πάνω κάτω στον πήχη και το καντράν του να γυρίζει γύρω από τον καρπό, ωστόσο δεν θα πρέπει να αφήνει και το αποτύπωμά του όταν ο κάτοχός του το βγάζει.



Καθώς ένα καλό ρολόι αποτελεί επένδυση, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σκεφτεί τι αναζητά σε ένα ρολόι και να προσπαθήσει να σκεφτεί κατά πόσο θα μπορούσε να το συνδυάσει εύκολα με την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα του. Εάν το ζητούμενο είναι ένα ρολόι για καθημερινή χρήση, που να μπορεί να φορεθεί τόσο σε συνδυασμό με το executive look (πουκάμισο, σακάκι, γραβάτα) του γραφείου, όσο και με το πιο casual ντύσιμο του σαββατοκύριακου, τότε μια ασφαλής επιλογή είναι ένα ρολόι όπως το TAG Heuer CARRERA Calibre 8 Grande Date  - GMT - COSC (41mm). Κομψό και λειτουργικό το διαχρονικό αυτό κομμάτι είναι ιδανικό για ταξιδιώτες αφού στο κάτω μέρος του καντράν του έχει και ένδειξη δεύτερης χρονικής ζώνης GMT με τη μορφή μικρού ρολογιού.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια

Η κομψή διαχρονική κάσα CARRERA, διαμέτρου 41 χιλιοστών, με εναλλαγές ματ και γυαλιστερού φινιρίσματος καθώς και η ευκρίνεια των ενδείξεων του καντράν που εξασφαλίζουν εύκολη αναγνωσιμότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του CARRERA Calibre 8, ο μηχανισμός του οποίου είναι ορατός μέσα από το κρύσταλλο ζαφείρι του πίσω μέρους της κάσας. Στα συν ενός ρολογιού είναι και η δυνατότητα για δεύτερο λουράκι, ώστε να μπορείτε να κάνετε το ρολόι σας ακόμα πιο ευέλικτο, αλλάζοντας με ένα δερμάτινο για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις όπως ένα επίσημο dinner.

Εάν πάλι ανήκετε στην τυχερή μερίδα των ανθρώπων που η δουλειά τους δεν τους επιβάλλει αυστηρό dress code και το προσωπικό σας στυλ είναι πιο rock τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ρολόι με χρονογράφους όπως το TAG Heuer CARRERA Calibre 36 Chronograph Flyback (43mm). Καθώς οι χρονογράφοι σε ένα ρολόι είναι συνώνυμοι με το αθλητικό lifestyle και τους γρήγορους ρυθμούς, συνδυάστε τον «χρονογράφο» σας με denim, σπορ σακάκια και πουκάμισα αλλά και με ακόμα πιο χαλαρή αμφίεση όπως φούτερ και μάλλινα πουλόβερ. Μην ξεχνάτε ότι το ρολόι σας δείχνει περισσότερα για σας απ' όσα λέτε. Οπότε επιλέξτε το με προσοχή, εμπιστευθείτε ένα επώνυμο brand ωρολογοποιίας ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα και αφήστε το να μιλήσει για σας. 

Boutique TAG Heuer, Golden Hall, Κηφισίας 37Α, τηλ. 210 6838171




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης