Στην απόφασή του να γράψει τον γιο του στο μπαλέτο αναφέρθηκε ο Μελέτης Ηλίας, τονίζοντας ότι δεν επηρεάστηκε σχετικά με τα στερεότυπα που υπάρχουν στην Ελλάδα γύρω από το θέμα του φύλου και του χορού.
Ο ηθοποιός περιέγραψε με ενθουσιασμό την επιλογή του παιδιού του να κάνει μαθήματα μπαλέτου, σχολιάζοντας πως έχει κλίση στον χορό. Μιλώντας στην εκπομπή «Rainbow Mermaids» στo YouTube εξήγησε, πως τα μαθήματα ήταν δωρεάν, και πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας καμάρωνε τον γιο του, βλέποντάς τον να χορεύει.
«Έγραψα τον γιο μου μπαλέτο. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα τυράκι εκεί, που σου λέει ότι τα αγόρια στο μπαλέτο πηγαίνουν δωρεάν. Παιδιά, αν βλέπατε τον γιο μου στην καραντίνα πόσο ωραία χόρευε, θα λέγατε “που έμαθε χορό;”. Ήθελα πολύ να συνεχίσει τον χορό. Σαφώς και υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα. Πλάκα μου κάνεις; Στην Ελλάδα ζούμε», είπε ο ηθοποιός.
Δείτε το βίντεο
Ο Μελέτης Ηλίας στάθηκε στη σημασία να ανακαλύπτει ένα παιδί τα ταλέντα και τις κλήσεις του και να μην επηρεάζεται από τα κοινωνικά πρότυπα. Χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι η κόρη του έκανε ποδόσφαιρο, καράτε και χορό: «Είναι υπέροχο πράγμα το παιδί να κάνει αυτό που του αρέσει. Υπέροχο συναίσθημα να κάνεις μια περσόνα. Και πες ότι συνδέεται με τη σεξουαλικότητα του, ποιο είναι το πρόβλημα; Η κόρη μου πήγαινε ποδόσφαιρο, καράτε και χορό».
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.