Απίστευτο συμβάν στη Ρουμανία: Γυναίκα πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο

Απίστευτο συμβάν στη Ρουμανία: Γυναίκα πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο

Είχε υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της, όταν οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυχτέρι, παρότι είχε γίνει χρήση απολυμαντικού με βάση το οινόπνευμα

xeirourgeio
Φρικτό ιατρικό λάθος στη Ρουμανία κόστισε τη ζωή καρκινοπαθούς, όταν η άτυχη γυναίκα υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Η ασθενής, που έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή, εξαιτίας του τραγικού ιατρικού λάθους.

Είχε υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της, όταν οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυχτέρι, παρότι είχε γίνει χρήση απολυμαντικού με βάση το οινόπνευμα.

Η επαφή με το εύφλεκτο απολυμαντικό προκάλεσε ανάφλεξη και η γυναίκα «άρπαξε φωτιά σαν πυρσός», έγραψε στο Facebook o Εμανουέλ Ουνγκουρεάνου, πολιτικός της Ρουμανίας, επικαλούμενος το ιατρικό προσωπικό από το νοσοκομείο.

Μία νοσοκόμα έριξε στην άτυχη 66χρονη κουβά με νερό, για να μην επεκταθεί η φωτιά. Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 22 Δεκεμβρίου.

«Οι χειρουργοί έπρεπε να ξέρουν ότι είναι απαγορευμένη η χρήση απολυμαντικού με βάση το οινόπνευμα, κατά τη διάρκεια χειρουργικών διαδικασιών που γίνονται με ηλεκτρικό νυστέρι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Χοράτιου Μόλντοβαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης