Εκτίμηση σοκ: 20.000 Νοτιοκορεάτες νεκροί κάθε μέρα σε περίπτωση σύγκρουσης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Εκτίμηση σοκ: 20.000 Νοτιοκορεάτες νεκροί κάθε μέρα σε περίπτωση σύγκρουσης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Αμερικανός ταξίαρχος εν αποστρατεία αποκάλυψε σε συνέντευξή του τους υπολογισμούς του Πενταγώνου

Εκτίμηση σοκ: 20.000 Νοτιοκορεάτες νεκροί κάθε μέρα σε περίπτωση σύγκρουσης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας
Η διεθνής κοινότητα τρέμει στο ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φανερώνει διάθεση υποχώρησης. Η Ουάσιγκτον απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στην κορεατική χερσόνησο, εξαντλώντας προς το παρόν τη λίστα με τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει. Η Πιονγκγιάνγκ από την πλευρά της δοκιμάζει τις διεθνείς αντοχές, πραγματοποιώντας δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και βόμβας υδρογόνου. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Τι θα συμβεί αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο και συμβεί το «ατύχημα»; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός Αμερικανού ταξίαρχου, σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, θα σκοτώνονται σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 20.000 Νοτιοκορεάτες πολίτες!

Ο Αμερικανός ταξίαρχος εν αποστρατεία Ρομπ Γκίβενς παραχώρησε συνέντευξη στους Los Angeles Times, τονίζοντας τις διαφορές ενός πιθανού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, σε σχέση με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ή τη Συρία και τη Λιβύη.

«Πάρα πολλοί Αμερικανοί έχουν την αίσθηση ότι ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα θα είναι ίδιος με την εισβολή στο Αφγανιστάν, ή με τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ή τη Συρία. Το ρίσκο για τη Νότια Κορέα και ειδικότερα τους κατοίκους της Σεούλ, είναι πολύ υψηλό. Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι πάνω από 20.000 Νοτιοκορεάτες είναι πιθανόν να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά», δήλωσε ο Αμερικανός απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, θέτοντας ένα ζήτημα το οποίο οι Αμερικανοί πολίτες, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, δείχνουν να μη το έχουν αντιληφθεί.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο Ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε πως οι πιθανότητες σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα είναι μοιρασμένες. Τόνισε δε, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε θέση να πλήξει το νησί Γκουάμ, στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν βάσεις.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε για μία ακόμη φορά με στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή της Ουάσιγκτον στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης