Λιλιάν Μπετανκούρ: Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal

Λιλιάν Μπετανκούρ: Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal

«Έφυγε» από τη ζωή στον ύπνο της, σε ηλικία 94 ετών - Ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με την περιουσία της να ανέρχεται στα 39,5 δισ. δολάρια

Λιλιάν Μπετανκούρ: Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal
Την τελευταία της πνοή άφησε, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σε ηλικία 94 ετών, η "χρυσή" κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ.

Όπως ανακοίνωσε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, η διάσημη επιχειρηματίας -που υπήρξε, μέχρι τον θάνατό της, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου- πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της.

«Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια» ανέφερε στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2017, η Λιλιάν Μπετανκούρ είχε περιουσία καθαρής αξίας 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων -αυξημένη κατά 3,4 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2016. Ήταν 14η στη συνολική κατάταξη (από 11η το 2016), αλλά σταθερά πρώτη μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών.

Το σύνολο σχεδόν του πλούτου της προερχόταν από το ένα τρίτο της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal, που είχε στην κατοχή της. Η εταιρεία ιδρύθηκε από την πατέρα της το 1907.



Η Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe (née Doncieux) και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L' Oréal, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο.

Η μητέρα της πέθανε, όταν η Λιλιάν ήταν μόλις πέντε ετών. Στην ηλικία των 15 ετών μπήκε στην εταιρεία του πατέρα της ως μαθητευόμενη, αναμειγνύοντας τα καλλυντικά και τα μπουκάλια σαμπουάν.

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός στις γαλλικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και ανέλαβε την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της L' Oréal.

Ο Μπετανκούρ ήταν μέλος του La Cagoule, μίας βίαιης γαλλικής φασιστικής ομάδας, που ο πατέρας της Λιλιάν είχε χρηματοδοτήσει και υποστήριζε στη δεκαετία του 1930 -τα μέλη της συνελήφθησαν το 1937.



Μετά τον πόλεμο, ο σύζυγός της, όπως και άλλα μέλη της La Cagoule, μπήκαν στην L' Oréal παρά το πολιτικά δυσάρεστο παρελθόν του. Το ζευγάρι το 1953 απέκτησε την πρώτη του κόρη, την Φρανσουάζ.

Η ζωή της έμοιαζε με παραμύθι. Τα τελευταία της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο, στο πιο ακριβό προάστιο του Παρισιού.

Δεκάδες ήταν οι άνθρωποι που την υπηρετούσαν: από καμαριέρες και μαγείρισσες μέχρι κομμωτές, αμπιγιέζ και γυμναστές ήταν το προσωπικό που απασχολούσε μόνιμα και μόνο για τις δικές της ανάγκες, αφού σε αυτή τη βίλα ζούσε μόνη της... 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης