Βενεζουέλα: «Ρατσιστικές θεωρίες» οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ

Βενεζουέλα: «Ρατσιστικές θεωρίες» οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ

«Η Βενεζουέλα θα συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία» επισήμανε επίσης ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών

Βενεζουέλα: «Ρατσιστικές θεωρίες» οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας απέρριψε σήμερα τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ
εναντίον της χώρας του, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επαναλαμβάνει "ρατσιστικές" θεωρίες.

«Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του προέδρου Τραμπ" που παρουσίασε "ρατσιστικές θεωρίες" και "επέστρεψε στον Ψυχρό Πόλεμο» δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.

Κλείσιμο
Στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ έκρινε "απαράδεκτη" την κατάσταση στη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε σε "ενέργειες" προκειμένου να "αποκατασταθεί η δημοκρατία".

Η Βενεζουέλα θα συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία επισήμανε επίσης ο Βενεζουελάνος υπουργός.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον αρνείται να συμμετάσχει σε έναν δίκαιο διάλογο με το Καράκας, αλλά η χώρα του θα συνεχίσει να επιδιώκει τις επαφές με τις ΗΠΑ
.

«Επιδιώξαμε να έλθουμε σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο τον διάλογο. Διαρκώς αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο διότι είναι ο μοναδικός τρόπος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» τόνισε.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βενεζουέλα είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης