PROTOTHEMA

Κόσμος

Στον «πυρετό» της κορεατικής κρίσης

Γιατί η βόμβα υδρογόνου της Βόρειας Κορέας προκαλεί τρόμο

Γιατί η βόμβα υδρογόνου της Βόρειας Κορέας προκαλεί τρόμο

Είναι 1.000 πιο ισχυρή από τις ατομικές της Χιροσίμα και Ναγκασάκι - Μεταφέρεται με βαλλιστικό πύραυλο διεθνούς εμβέλειας και είναι πιθανό να διαθέτει τη δυνατότητα να πλήξει αμερικάνικο έδαφος

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι πραγματοποίησε πετυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Οι δυτικές δυνάμεις και οι χώρες που βρίσκονται κοντά στην κορεατική χερσόνησο, επιβεβαίωσαν ότι έγινε μία νέα εκτόξευση από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ, για το θέμα της Βόρειας Κορέας, με τις ΗΠΑ να καλούν, εμμέσως πλην σαφώς, σε προετοιμασία για πιθανή στρατιωτική δράση εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τελικά, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαθέτει βόμβα υδρογόνου; Και αν ναι, ποια είναι η ισχύς της και πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί;


Στην ίδια «ομάδα» με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γαλλία


Αν αποδειχθεί ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πετυχημένη δοκιμή υδρογονοβόμβας, τότε θα ενταχθεί στη μικρή αυτή ομάδα των κρατών που διαθέτουν το καταστροφικό αυτό όπλο. Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Κίνα, συνθέτουν το ολιγομελές γκρουπ. Οι πέντε χώρες έχουν υπογράψει ένα σύμφωνο μεταξύ τους για τη μη χρήση του υπέρτατου αυτού όπλου. Εκτός των προαναφερθέντων, η Ένωση Ανησυχούντων Επιστημόνων υποστηρίζει πως τόσο το Ισραήλ, όσο και το Πακιστάν, αλλά και η Ινδίας, διαθέτουν, εκτός των πυρηνικών και υδρογονοβόμβες.

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ βόμβα υδρογόνου

Το δεδομένο που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για χρήσης βόμβας υδρογόνου σε πόλεμο. Πρώτες οι ΗΠΑ, το 1952, πραγματοποίησαν δοκιμή στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Eniwetok. Την επόμενη χρονιά, το 1953, το αυτό έπραξαν και οι Ρώσοι. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, επτά χώρες έχουν όντως κατασκευάσει βόμβες υδρογόνου.

Είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα

Γιατί όμως είναι τόσο επικίνδυνη μία βόμβα υδρογόνου, πολύ δε περισσότερο αν πέσει στα χέρια ενός ηγέτη όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Οι βόμβες υδρογόνου είναι τουλάχιστον 1.000 φορές ισχυρότερες από τις ατομικές βόμβες με την ισχύ που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι δύο ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία, σκότωσαν πάνω από 200.000 ανθρώπους.

Οι ατομικές βόμβες βασίζονται στην πυρηνική σχάση, η οποία χωρίζει ένα άτομο σε μικρότερες μονάδες, για να απελευθερώσει ενέργεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Βόμβες υδρογόνου χρησιμοποιούν μια βόμβα σχάσης για να ξεκινήσουν μια αντίδραση σύντηξης όπου οι ελαφρύτεροι πυρήνες, με λίγα πρωτόνια και νετρόνια, ενώνονται μαζί και απελευθερώνουν ενέργεια. Η διαφορά είναι σημαντική...

Μπορεί να πλήξει αμερικάνικο έδαφος

Ο βασικός στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι το εξής. Μπορεί η Πιονγκγιάνγκ να επιφέρει πλήγμα στις ΗΠΑ; Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν αποδειχθεί η πετυχημένη δοκιμή υδρογονοβόμβας από τη Βόρεια Κορέα, είναι εφικτό να χτυπήσει σε αμερικάνικο έδαφος. Εφόσον μεταφέρεται με έναν διεθνούς εμβέλειας βαλλιστικό πύραυλο, τον οποίο διαθέτει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Ο μουρλοκίμ...05/09/201706:51

Ο σχιζοφρενής με τα αφιονισμένα στρατιωτάκια του χρειάζεται εξάχνωση ,για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το τέρας που την απειλεί ...

Απάντηση
Αλεξ04/09/201723:04

Εγω βλέπω μια τρομολαγνία και μεταφορά φοβίας στην κοινή γνωμη. Επιςης πιστεύω οτι οι αμερικανοί μπορούνε για πλακα να καταρρίψουν οτι σηκώσει ο χοντρος. Απλά νομιζω οτι η Αμερική αποφάσισε να τους ισοπέδωσει και γιαυτο και πέζει το θεμα κάθε μέρα στα ειδησεογραφικά μεςα αποβλάκωσης της κοινωνίας. Αυτο ειναι όλο, απλά νομιζω οτι ο χοντρός εαν καταφέρει και χτυπήσει την Ιαπωνία η οποια εχει ΑΕΠ-χρέος 4τρις, τότε παμε για παγκόσμιο οικονομικό κραχ.

Απάντηση
Η φωτό είναι 04/09/201722:31

Από την ανακαίνιση του σπιτιού του Κιμ την ώρα που διαλέγει θερμοσίφωνα

Απάντηση
dora04/09/201722:08

Οι πολύ πλούσιοι τύπου μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν φτιάξει καταφύγια για κάθε ενδεχόμενο βλέπεις άμα εχεις πολλά λεφτά δε θες να πεθάνεις ούτε να συναντήσεις ποτέ το θεο Γιαυτο είναι πολύ δύσκολο πλούσιος να περάσει στη βασιλεία των ουρανών. Πάντως κάποτε όλοι θα ψοφήσουμε ελπίζω να γίνει σύντομα οι γραφές πάντως γράφουν για άστρο που θα πέσει από τον ουρανό στον ειρηνικό και καταστροφή ολόκληρης Ηπείρου ίσως η φωτιά από τον ουρανό να είναι η βόμβα υδρογόνου από τον κιμ στην πορνη της Βαβυλώνας (Αμερική)

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία