Σουηδικό και βρετανικό ριάλιτι «made in Greece»

Σουηδικό και βρετανικό ριάλιτι «made in Greece»

Στα Χανιά αλλά και σε πεντάστερο ελληνικό ξενοδοχείο θα γυριστούν τα τηλεοπτικά σόου «Superstars» και «Five  Star Hotel», φέρνοντας celebrities και διεθνείς πρωταθλητές στη χώρα μας

Σουηδικό και βρετανικό ριάλιτι «made in Greece»
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σοβαρή ανταγωνίστρια της Δομινικανής Δημοκρατίας, των Φιλιππίνων και πάσας άλλης εξωτικής τοποθεσίας του πλανήτη όπου συνήθως γυρίζονται σόου επιβίωσης, ριάλιτι κ.λπ. τύπου «Survivor». 


Η υλοποίηση του σουηδικού «Superstars», με πρωταγωνιστές 8 πραγματικούς πρωταθλητές, θα διαδραματιστεί στα Χανιά - και μάλιστα λίαν συντόμως. Το δε «Five Star Hotel», μια παραγωγή του βρετανικού CHANNEL 4 (για το ψηφιακό κανάλι Ε4), θα εγκατασταθεί, όπως προδίδει ο τίτλος του, σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν προσδιορίζεται γεωγραφικά. Η προκήρυξη ενδιαφέροντος για τη δήλωση συμμετοχής εκ μέρους του βρετανικού σταθμού σε μια πρώτη της εκδοχή ανέφερε αόριστα «τουριστικό συγκρότημα στη Μεσόγειο», σε επόμενη ανακοίνωση όμως γίνεται σαφώς λόγος για ξενοδοχειακή μονάδα επιπέδου πέντε αστέρων στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Σε κρητικό έδαφος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η 29χρονη πρωταθλήτρια  του μποξ Κλάρα Σβένσον, αφού η συμμετοχή της στο σουηδικό ριάλιτι «Superstars» έχει «κλειδώσει»


«Five Star Hotel»: Bρετανικό ξενοδοχείο πολλών... αστέρων 

Το «Five Star Hotel» αποτελεί την εφαρμογή μιας νέας συνταγής, η οποία προβλέπει ότι κοινοί άνθρωποι θα συμβιώσουν με κάποιους Βρετανούς σταρ, περνώντας ένα διάστημα σε έναν «θαυμαστό κόσμο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το E4, «όπου επικρατεί η διασκέδαση και ο ήλιος». Το κρίσιμο σημείο και η ενδεχόμενη πηγή ίντριγκας και απροόπτων είναι το ότι οι διάσημοι θα έχουν τον ρόλο υπαλλήλων του ξενοδοχείου και θα κληθούν να παράσχουν άρτιες υπηρεσίες, περιποίηση απολύτως κορυφαίου επιπέδου στους «φιλοξενούμενους πελάτες», δηλαδή τους άσημους συμπατριώτες τους. Οι προκλήσεις για τους «επώνυμους» περιλαμβάνουν τη διοργάνωση μπάτσελορ πάρτυ σε γιότ, ειδυλλιακών και αξέχαστων εκδρομών κ.λπ. Οι «πελάτες» θα αξιολογούν αυστηρά την απόδοση των «εργαζομένων», ενώ σε κάθε παράπτωμα ή πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους οι διάσημοι θα υφίστανται τις ανάλογες ποινές. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σταρ είναι μεγάλες, μιας και κάποιοι από αυτούς δεν συνηθίζουν να μοχθούν για το μεροκάματο, να υπακουούν στις ορέξεις του πελάτη ή να ξυπνούν νωρίς το πρωί. 

Φημολογείται ότι κάποιος που έχει σχέσης συγγένειας με τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα προσφέρει την αριστοκρατική του λάμψη στο καινούριο σόου. Πρόκειται για τον Σπένσερ Μάθιους, έναν γοητευτικό και καλογυμνασμένο celebrity, που... τυγχάνει κουνιάδος (αδελφός του συζύγου) της Πίπα Μίντλετον. Η Πίπα ως γνωστόν είναι αδελφή της δουκίσσης του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, της γλυκυτάτης συμβίας του πρίγκιπος Γουίλιαμ, πρωτοτόκου υιού της Νταϊάνας, εγγονού της βασιλίσσης Ελισάβετ κ.λπ. Με δεδομένο ότι κανένα άλλο όνομα δεν έχει συσχετιστεί ακόμη με το «Five Star Hotel», το ρεπορτάζ γύρω από το νέο σόου του Ε4 επικεντρώνεται στον συμπαθή Σπένσερ Μάθιους, ο οποίος έχει αναγάγει σε επάγγελμα τη συμμετοχή σε ριάλιτι διαφόρων ειδών, όπως το «The Bachelor UK», «I’m A Celebrity, Get Me Out Of Here!» και το «The Jump in 2017», όπου ξεχώριζε πάντα, είτε επειδή είχε την τάση να ερωτοτροπεί σχεδόν με όλες του τις συμπαίκτριες, είτε επειδή έπαιρνε αναβολικά και τον απέβαλαν...

Αρωμα Μπάκιγχαμ θα δώσει στο βρετανικό ριάλιτι «Five Star Hotel» η συμμετοχή του celebrity Σπένσερ Μάθιους, που είναι κουνιάδος της Πίπα Μίντλετον, αδελφής της δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον



«Superstars»: Κόντρες πρωταθλητών στα Χανιά

Αντίθετα με το «Five Star Hotel», που είναι ένα έμβρυο ως προς την τηλεοπτική του ζωή, το σουηδικό «Superstars», πριν αφιχθεί στα Χανιά για τον νέο του κύκλο, έχει μακρά και ένδοξη ιστορία, ξεκινώντας από τη δεκαετία του '70. Κατά καιρούς το σόου έχει προσελκύσει ονόματα -θρύλους του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο σκιέρ Ινγκεμαρ Στένμαρκ και ο άνθρωπος που άλλαξε το τένις, ο Μπιορν Μποργκ, αρκούν για να υποδηλώσουν το κύρος του «Superstars». Μόνο στον περσινό του κύκλο, οι αθλητές που έλαβαν μέρος είχαν να επιδείξουν συνολικά 60 παγκόσμιες διακρίσεις και 10 ολυμπιακά μετάλλια. 

Η ιδέα στην οποία βασίζεται το «Superstars» έχει να κάνει με τον διαγωνισμό μεταξύ οκτώ επαγγελματιών αθλητών εν ενεργεία ή (κυρίως) εν αποστρατεία. Το σόου κατατείνει στην ανάδειξη του υπερπρωταθλητή. Στον προηγούμενο κύκλο του «Superstars», που διαδραματίστηκε στο παραδείσιο νησί του συμπλέγματος των Καναρίων, θριάμβευσε ο 36χρονος άλτης του ύψους και του τριπλούν Κρίστιαν Ολσον. Στο παλμαρέ του έχει ένα χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αλλά και πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών διακρίσεων.

Σε ό,τι αφορά τους συμμετέχοντες στον νέο κύκλο,  γνωστά προς το παρόν είναι μόνο δύο ονόματα, του Φρανκ Αντερσον και της Κλάρα Σβένσον. Η δεύτερη είναι επαγγελματίας μποξέρ και στην ακμαιότατη ηλικία των 29 ετών, ενώ ο Αντερσον είναι 61 ετών σήμερα και Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής. 

Παρουσιάστρια του σόου θα είναι η γοητευτική Τζέσικα Αλμένας, η οποία θα χρειαστεί να προσλάβει και νταντά για τα παιδιά της, ιδιαίτερα για το μικρότερο από τα τρία, το βρέφος που έφερε στον κόσμο μόλις τον Ιούλιο.
Τα μέρη στα οποία πρόκειται να γίνουν τα γυρίσματα για το «Superstars» έχουν προεπιλεγεί από την παραγωγή και έχει ήδη χορηγηθεί η σχετική άδεια από τον Δήμο Χανίων, εφόσον οι εργασίες είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 12-25 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε στη δυτική πλευρά του τείχους των Χανίων, στις παραλίες Λουτράκι και Μαράθι, στο κολυμβητήριο της πόλης, το γήπεδο του Μάλεμε, την μικρή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων κ.ά. Ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, δήλωσε ότι με χαρά η πόλη του θα υποδεχτεί τους συντελεστές του «Superstars», καθώς το ενδιαφέρον των Σουηδών συνάδει με την προθυμία των δημοτικών αρχών να προβάλουν τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα ως τόπο φιλόξενο για κάθε είδους τηλεοπτική ή κινηματογραφική παραγωγή. 

Στα Χανιά, πάντως, το «Superstars» θα αφιχθεί με δύναμη περίπου 60 ατόμων και ως βάση ή αρχηγείο της παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί κάποια έπαυλη εντός ή πλησίον της πόλης. 


Παρουσιάστρια του σουηδικού «Superstars» στα Χανιά θα είναι η γοητευτική Τζέσικα Αλμένας





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης