Η Συρία ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει «τα εγκλήματα» του αμερικανικού συνασπισμού

Η Συρία ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει «τα εγκλήματα» του αμερικανικού συνασπισμού

Επίσημη δήλωση από τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών - Καταγγελίες για χρήση χημικών - Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βομβαρδισμούς στη Ράκκα την Τετάρτη

Η Συρία ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει «τα εγκλήματα» του αμερικανικού συνασπισμού
Την επίσημη αντίδραση της συριακής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη
προκάλεσε η συνεχιζόμενη δράση του
αμερικανικού συνασπισμού στη χώρα, αποτέλεσμα της οποίας, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι ο θάνατος εκατοντάδων αμάχων.

Κλείσιμο
Η Δαμασκός κάλεσε με επίσημμο αίτημά της τα Ηνωμένα Έθνη να «σταματήσουν τα εγκλήματα κατά των πολιτών της Συρίας» από την αμερικανική δράση και τους συμμάχους τους. Τη δήλωση μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας. Σύμφωνα με καταγγελίες του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, χρησιμοποιούν βόμβες λευκού φωσφόρου, προκειμένου να καταστρέψουν κτιριακές υποδομές και να σκοτώσουν ανθρώπους.

«Αυτές οι δράσεις γίνονται συστηματικά και αντιτίθενται στους διεθνείς νόμους και κανονισμούς, ενώ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε το συριακό ΥΠΕΞ.

Να σημειώσουμε ότι ο αμερικανικός συνασπισμός δυνάμεων επιχειρεί στο συριακή έδαφος δίχως επίσημη άδεια από την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τουλάχιστον 17 άμαχοι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στην πόλη Ράκκα την Τετάρτη, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, καθώς χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τους τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης