Τρομακτικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από το Περού, όπου επί ημέρες βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα 78 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, μέχρι στιγμής, από τις πλημμύρες.
Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν.
Κλείσιμο
Ειδικοί επί του κλίματος δηλώνουν πως πρόκειται για το φαινόμενο «Ελ Νίνο», κατά το οποίο το ασυνήθιστα ζεστό νερό του Ειρηνικού προκαλεί καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.
Κάποια χωριά στα βόρεια της χώρας έχουν αποκοπεί εντελώς.
«Δεν έχω νερό, δεν έχω φως. Είμαι 80 ετών» λέει μια απελπισμένη γυναίκα στα διεθνή πρακτορεία.
Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών αναφέρουν πως οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.