Βερολίνο: Συνέλαβαν συνεργό του Αμρί, ψάχνουν τον δεύτερο

Βερολίνο: Συνέλαβαν συνεργό του Αμρί, ψάχνουν τον δεύτερο

Η γερμανική αστυνομία είναι πλέον βέβαιη ότι ο ισλαμιστής τρομοκράτης, Ανίς Αμρί, διέθετε δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία αφού κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά την επίθεση

Βερολίνο: Συνέλαβαν συνεργό του Αμρί, ψάχνουν τον δεύτερο
Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποίησαν στο Βερολίνο οι γερμανικές αρχές για το εντοπισμό δύο συνεργών του Τυνήσιου Ανίς Αμρί που αιματοκύλισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Εκκλησία της Μνήμης στο Βερολίνο. Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση εγκαλείται για τα τραγικά λάθη που διέπραξε στην περίπτωση του μακελάρη
καθώς επί ένα χρόνο οι αρχές παρακολουθούσαν τον 24χρονο Τυνήσιο για να εξακριβώσουν πόσο επικίνδυνος ήταν για τη δημόσια ασφάλεια κι όμως δεν απέτρεψαν την τραγωδία. 

Οι έρευνες των γερμανικών αρχών επικεντρώθηκαν σε δύο υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη χθες το βράδυ σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Πρόκειται για έναν 26χρονο Τυνήσιο, ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του Αμρί και πιθανότατα τον βοήθησε να προετοιμάσει το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στην εμβληματική Εκκλησία της Μνήμης. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα αναζητώντας τον δεύτερο συνεργό. 

Κλείσιμο


Η γερμανική αστυνομία είναι πλέον βέβαιη ότι ο ισλαμιστής τρομοκράτης, Ανίς Αμρί, διέθετε δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία αφού κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά την επίθεση και έφτασε έως τη βόρεια Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού μετά από έλεγχο έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου. 



Η αδράνεια των γερμανικών αρχών να μην αποτρέψουν την χριστουγεννιάτικη τραγωδία στο Βερολίνο αν και είχαν βάλει στο στόχαστρο τον δράστη, έχει φέρει σε δεινή θέση τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ. Χθες, ο Γερμανός υπουργός διεμήνυσε μέσω άρθρου στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης