, η κυβέρνηση της Μόσχας περνάει στην αντεπίθεση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να ανακοινώνει ότι η Ρωσία θέλει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες.
Η δήλωση Λαβρόφ έρχεται λίγες ώρες μετά την "τιμωρία" της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις
ΗΠΑ και να επιβάλει κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και σε τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών υπό το φως των υποψιών για απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
Κλείσιμο
Αρχικά, η κυβέρνηση της Μόσχας προέβη σε αιχμηρές δηλώσεις. Ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Κονσταντίν Ντολγκόφ, χαρακτήρισε αντιπαραγωγικές και επιβλαβείς για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια όμως ο Πούτιν αποφάσισε να κλιμακώσει και να απελάσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό διπλωματών που απέλασε και ο Ομπάμα. Ετσι ο Πούτιν έδωσε εντολή για κατάλληλη και σε αναλογία αντίδραση στις αμερικανικές κυρώσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως, η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών μέτρων καθώς η νυν αμερικανική κυβέρνηση αποχωρεί σε τρεις εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα ετοιμάζεται να παραδώσει το κλειδί του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου κι έχει απευθύνει έκκληση για καλύτερες σχέσεις με την κυβέρνηση Πούτιν.
Η Ουάσιγκτον προχώρησε στην απόφαση της επέλασης λόγω των κυβερνοεπιθέσεων κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών. Συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για να βοηθήσουν ώστε να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ. «Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ' ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς», τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.