Η ήσυχη αγγλική κωμόπολη που έγινε άθελά της... «Μέκκα» του πορνό

Η ήσυχη αγγλική κωμόπολη που έγινε άθελά της... «Μέκκα» του πορνό

Περισσότεροι από 420 κάτοικοι του Κόνσετ έχουν διατελέσει «διευθυντές» για εικονικές εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται εκατοντάδες ιστότοπους... ερωτικού περιεχομένου

Η ήσυχη αγγλική κωμόπολη που έγινε άθελά της... «Μέκκα» του πορνό
Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται σαν μια ήσυχη κωμόπολη στην καρδιά της κομητείας Ντέρχαμ, «φωλιασμένη» πάνω από την κοιλάδα Ντέργουεντ, με κατοίκους που απολαμβάνουν και σέβονται τις οικογενειακές αξίες της βρετανικής επαρχίας.

Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, αφού μια πρόσφατη έρευνα των βρετανικών αρχών αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 420 κάτοικοι του Κόνσετ έχουν διατελέσει «διευθυντές» για εικονικές εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται εκατοντάδες ιστότοπους πορνό, με ονόματα όπως naughtytrannyfun.com.

Πολλοί από τους ντόπιους που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε αυτήν την περίεργη υπόθεση ορκίζονται, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν είχαν ιδέα σε ποιον κλάδο δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένες εταιρείες, και ότι το μόνο που τους είχε ζητηθεί να κάνουν είναι να υπογράψουν ορισμένα έγγραφα ως διευθυντές τους, με αντάλλαγμα μια εφάπαξ πληρωμή.

Καθώς αυτές οι εταιρείες «υπάρχουν» ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά, χρειάζονται μία ή περισσότερες διευθύνσεις προκειμένου να λαμβάνουν πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας. Γι' αυτό και προσεγγίζουν κατοίκους επαρχιακών κυρίως πόλεων, προσφέροντάς τους περίπου 50 λίρες για να υπογράψουν σε έγγραφα ως διευθυντές τους, χωρίς φυσικά να τους αποκαλύπτουν τι είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες συνδέουν με την υπογραφή τους.

Δύο κάτοικοι της κωμόπολης, ο John Mawson και η σύζυγός του, Sandra, έχουν διατελέσει «διευθυντές» σε περισσότερες από 15 εταιρείες-βιτρίνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα ο 61χρονος συνταξιούχος σκέφτηκε να κοιτάξει στο Internet για να δει τι ακριβώς... παράγει η Thunder Flash Entertainment, ιδιοκτήτρια εταιρεία δεκάδων site με hardcore πορνό.«Εμείς τόσα χρόνια ήμασταν απλώς τα ονόματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mawson.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών προσέγγισαν τον ίδιο και την γυναίκα του μια περίοδο που είχαν μεγάλη ανάγκη από χρήματα, κάτι που ισχύει και για την πλειοψηφία των κατοίκων του Κόνσετ, που παρά το μικρό της μέγεθος έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες-φάντασμα συχνά δεν έχουν καθόλου προσωπικό στη Βρετανία, αλλά από αυτές «περνούν» εκατομμύρια λίρες ετησίως, τα τεράστια έσοδα από επικερδείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας ερωτικών ταινιών αλλά και του online τζόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης