Χαλέπι: Τουλάχιστον 32 άμαχοι νεκροί σήμερα από βομβαρδισμούς

Χαλέπι: Τουλάχιστον 32 άμαχοι νεκροί σήμερα από βομβαρδισμούς

Από τις 15 Νοεμβρίου όπου ξεκίνησε η εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών του συριακού στρατού, συνολικά 188 άμαχοι, ανάμεσα τους 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Χαλέπι: Τουλάχιστον 32 άμαχοι νεκροί σήμερα από βομβαρδισμούς
Τουλάχιστον 32 άμαχοι, ανάμεσα τους πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού του συριακού καθεστώτος στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπιού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενώ η εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών του συριακού στρατού στον τομέα της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες διανύει την δέκατη μέρα, ο επικεφαλής της οργάνωσης των διασωστών "Λευκά Κράνη" δήλωσε με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τα τρόφιμα και τα φάρμακα για τους περίπου 275.000 εγκλωβισμένους κατοίκους διαρκούν για λιγότερο από δέκα μέρες.

Από τις 15 Νοεμβρίου όπου ξεκίνησε η εκστρατεία, συνολικά 188 άμαχοι, ανάμεσα τους 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Κλείσιμο
Μια γειτονιά της πόλης, η Μπαμπ αλ Ναιράμπ έγινε στόχος επιδρομών με βόμβες–βαρέλια που έριξε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα με μέλη των σωστικών συνεργείων "Λευκά Κράνη".

Στα ερείπια ενός κτιρίου που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς, οι διασώστες κατόρθωσαν να βγάλουν ζωντανό ένα αγόρι έπειτα από επιχείρηση που διήρκησε για παραπάνω από μια ώρα.

Εικόνες ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν το αγόρι με το πρόσωπο του γεμάτο αίματα, να φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ κομμάτι από το πίσω μέρος του κρανίου του φαίνεται να έχει σκιστεί.

Το αγόρι ουρλιάζει από τον πόνο καθώς οι διασώστες προσπαθούν να το ηρεμήσουν και να το απελευθερώσουν χρησιμοποιώντας μια αξίνα, ενώ τα πόδια του παραμένουν κάτω από τα χαλάσματα.

"Μπαμπά, Μπαμπά!" φωνάζει το παιδί, πριν οι διασώστες τον βγάλουν από τα ερείπια.
"Η επιχείρηση κράτησε μία με μίαμιση ώρα(…) Μια γυναίκα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα", είπε ένας διασώστης στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σε μια άλλη γειτονιά του αντάρτικου τομέα, την αλ Μασάντ, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισε ισοπεδωμένο ένα τριώροφο κτίριο στο οποίο μέσα κατοικούσαν πολλοί άνθρωποι.
"Υπήρξε μια κλιμάκωση των επιθέσεων σήμερα το βράδυ με διαρκείς βομβαρδισμούς", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. "Πολλοί τραυματίες και πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα", πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, ο σημερινός απολογισμός είναι ένας από τους υψηλότερους έπειτα από την έναρξη της εκστρατείας του συριακού στρατού.

Οι αντάρτες τονίζουν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να χωρίσουν σε δύο τομείς το ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι, με την χερσαία και αεροπορική επίθεση που έχουν εξαπολύσει στην πόλη, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τους πολιορκημένους αμάχους αλλά και τους μαχητές που αγωνίζονται για να κρατήσουν τις θέσεις τους.

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι η κατάσταση", τόνισε ο Ραέντ Αλ Σάλεχ, επικεφαλής της οργάνωσης Λευκά Κράνη από την Στοκχόλμη όπου βρίσκεται για να παραλάβει το βραβείο Right Livelihood, που αποτελεί το "Εναλλακτικό Βραβείο Νομπέλ".
Ο Αλ Σάλεχ δήλωσε με συνέντευξη του στο Reuters ότι τα τρόφιμα και τα φάρμακα για τους κατοίκους στον τομέα των ανταρτών του Χαλεπιού διαρκούν για λιγότερο από δέκα μέρες.
"Οι γιατροί και τα μέλη των σωστικών συνεργείων στο Χαλέπι απλά χρησιμοποιούν ό,τι έχει απομείνει από τον εξοπλισμό τους έπειτα από τους βομβαρδισμούς για να κάνουν ό,τι μπορούν", δήλωσε, τονίζοντας πως τα Λευκά Κράνη έχασαν το 50% του εξοπλισμού τους τελευταίους δύο μήνες.

Πρόσθεσε πως η έλλειψη των προμηθειών για τους γιατρούς είναι τόσο έντονη, που καταφεύγουν σε αποφάσεις ζωής και θανάτου για το ποιον θα χειρουργήσουν. "Δεν μπορούν να τους δεχτούν όλους...Δεν υπάρχουν επαρκή υλικά, ούτε αρκετοί γιατροί", πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε, τα μέλη των σωστικών συνεργείων έσπευσαν σε περίπου δέκα σημεία όπου σημειώθηκαν επιθέσεις με ουσίες χλωρίου στο Χαλέπι τις τελευταίες δέκα μέρες, με την τελευταία την Τετάρτη.

Παράλληλα σήμερα, στην βορειοανατολική επαρχία Ιντλίμπ, οι περισσότερες περιοχές της οποίας τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους στην πόλη Μπινίς, ανάμεσα τους δύο γυναίκες και τα παιδιά τους, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο αντίκρισε ένα σπίτι να φλέγεται ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης