PROTOTHEMA

Κόσμος

Στην ομιλία του για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ

Τον χαβά του με τα «σύνορα της καρδιάς» ο Ερντογάν: Δεν φυλακιζόμαστε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Τον χαβά του με τα «σύνορα της καρδιάς» ο Ερντογάν: Δεν φυλακιζόμαστε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όμως, άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας» 

Για "σύνορα καρδιάς" έκανε πάλι λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την σημερινή του ομιλία  για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. 


Αυτή τη φορά όμως δεν αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους που ζουν στον ελληνικό χώρο και ξεκαθάρισε επίσης ότι “η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός”.

Από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και σε ένα σημαντικό, για την Τουρκία, θέμα, δηλαδή τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ έκανε παραλληλισμό με τον τρόπο αντιμετώπισης του πραξικοπήματος από τον λαό με τους αγώνες του Κεμάλ, για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

“Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όμως, άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Μπορεί τα αδέρφια μας που κατοικούν στις περιοχές της Μουσούλης, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, να βρίσκονται πέρα από τα φυσικά σύνορα της Τουρκίας, ωστόσο θα βρίσκονται πάντα στα σύνορα της καρδιάς μας”.

Η σημερινή Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Η Οθωμανική αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, ενώ η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την οθωμανική Αυτοκρατορία. ” 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

οτι και ναναι ο ερντογαν, ειναι ηγετης!10/11/201620:28

ποιος ελληνας πολιτικος θα τολμουσε να πει, δεν φυλακιζομαστε σε 132000 τχλμ? θα επεφταν να τον φανε οι ...προοδευτικοι ...γι αυτο μας εχουνε ολοι του κλοτσου και του μπατσου!

Απάντηση
ο σαχλας10/11/201620:27

βοηθάει μόνο στο να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των δικων μας ενστόλων στο ύψος τους...για να μην πω για τους εξοπλισμούς και τις μίζες.

Απάντηση
Φίλοι μου10/11/201620:27

με τις βρισιές δεν πετυχαίνουμε τίποτα, βγάζουμε μόνο την δικαιολογημένη οργή μας για τον τουρκαλά. Ας τονίσουμε όλοι απλά ότι τα σύνορα τα δικά μας πιάνουν, τουλάχιστον 2000 χρόνια πριν εμφανιστούν οι τούρκοι στην περιοχή, από τη Μασσαλία της Γαλλίας περνούν από την Νάπολη (Νεάπολη) και τις Συρακούσες (Αρχιμήδης) της Ιταλίας, συνεχίζουν σ όλη την Μικρά Ασία(Έφεσο, Μίλητο,...), την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και φτάνουν μέχρι την Ινδία. Βέβαια διατρέχουμε τον κίνδυνο, αν και δεν το νομίζω, να παρεξηγηθούν οι φίλοι μας οι γάλλοι, οι φίλοι μας οι Ιταλοί, οι φίλοι μας οι Αιγύπτιοι, οι πέρσες, οι ινδοί,.... Γι αυτό ας πούμε μόνο στους τούρκους και αυτό φτάνει, ότι και το όνομα Ισταμπουλ ακόμα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι για την Κωνσταντινούπολη (αρχαίο Βυζάντιο), ότι και αυτό είναι το αποτέλεσμα της απάντησης που έπαιρναν στην Ερώτηση >>που πας ταξιδιώτη?<<, απάντηση απ όλους >> Εις την πόλη << . Στα τούρκικα αυτιά αυτό ακούγεται σαν >> Ισ-ταν-πουλ <<. Αυτά είναι λοιπόν τα σύνορα της ελληνικής και παγκόσμιας καρδιάς κι αφήστε τον τουρκαλά να λέει οτι θέλει, κακό του κεφαλιού του, γιατί θυμίζει στον κόσμο όλο τα δικά μας πολιτισμικά και όχι μόνο σύνορα.

Απάντηση
ουστ...10/11/201620:22

αμα δεν χωρας να φτιαξεις και δευτερο οροφο πανω απο την τουρκια απληστε ερντογαν. δεν θα σου βγει σε καλο παντως το βλεπω να ερχεται...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία