Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ λόγω ύποπτου αντικειμένου

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ λόγω ύποπτου αντικειμένου

Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατός κατέκλυσαν την ευρύτερη περιοχή και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει - Η αστυνομία ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ λόγω ύποπτου αντικειμένου
Καθησυχαστική ανακοίνωση εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters για την εκκένωση του Πύργου του Άιφελ που «πάγωσε» τις περασμένες ώρες το Παρίσι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία, δεν διαπιστώθηκε κανένας κίνδυνος κατά την έρευνα που ακολούθησε τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον Πύργο του Άιφελ. 

Κλείσιμο
Ορισμένα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι το ύποπτο αντικείμενο ήταν ένα πακέτο, ενώ ο γαλλικός ιστότοπος BFMTV κάνει λόγο για εγκαταλελειμμένη βαλίτσα που προκάλεσε τον συναγερμό. Αμέσως μετά την εύρεση του αντικειμένου, ενεργοποιήθηκε αμέσως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο στρατός και διατάχθηκε η εκκένωση της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και η εκκένωση διεξήχθη με ψυχραιμία και δίχως να επικρατήσει πανικός. 



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι αστυνομικοί και στρατός κατέκλυσαν την ευρύτερη περιοχή και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει. Επίσης, υπήρχαν αναφορές στα διεθνή μέσα ότι τουρίστες υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο.

Η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή μετά από την πολύνεκρη επίθεση την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το Παρίσι είχαν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 130 νεκρούς.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή, οι αρχές είχαν συλλάβει έναν άνδρα με την υποψία ότι σχεδίαζε μια τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική πρωτεύουσα.



Δείτε βίντεο από την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ μετά την εκκένωση



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης