Γερμανία: «Εγκλημα πάθους» βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία της γυναίκας με ματσέτα

Γερμανία: «Εγκλημα πάθους» βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία της γυναίκας με ματσέτα

Νέα στοιχεία: Δράστης και θύμα γνωρίζονταν και εργάζονταν στην ίδια δουλειά - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης 

Γερμανία: «Εγκλημα πάθους» βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία της γυναίκας με ματσέτα
Η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα «έγκλημα πάθους» στην υπόθεση της δολοφονίας με ματσέτα μίας γυναίκας από 21χρονο Σύρο πρόσφυγα σήμερα στην πόλη Ρόιτλινγκεν της νοτιο-δυτικής Γερμανίας.

«Οταν ένας άνδρας και μία γυναίκα διαπληκτίζονται, εκκινούμε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν και εργάζονταν στην ίδια δουλειά.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση με ματσέτα σημειώθηκε στο Ρόιτλιγκεν της νότιας Γερμανία, κοντά στη Στουτγάρδη. Ένας άντρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι ηλικίας 18-21 ετών,  κρατώντας μεγάλο μαχαίρι, σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε ακόμη δύο ανθρώπους πριν συλληφθεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας από τη Συρία που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, η γυναίκα που έπεσε νεκρή ήταν έγκυος.

Ασαφή παραμένουν τα κίνητρα του άντρα, ο οποίος φαίνεται πως επιτέθηκε «τυφλά». Τα τελευταία λεπτά, πηγές από τη γερμανική αστυνομία αναφέρουν ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά σε εστιατόριο στην πλατεία Listplatz. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τώρα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης ήταν μόνος του και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνεργό.

Κλείσιμο
Οι τοπικές αρχές, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Γερμανία, είναι εξαιρετικά προσεκτικές στις δημόσιες δηλώσεις τους, καθώς περιμένουν να μιλήσουν στα ΜΜΕ μόνο όταν έχουν συγκεκριμένα γεγονότα. 


Καμία ένδειξη τρομοκρατικής επίθεσης 

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν μια τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία λίγο μετά το περιστατικό. «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι συνελήφθη και τώρα αναλύουμε τα γεγονότα».  

Στην ίδια γραμμή και ο  υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης  Τόμας Στρομπλ. Ο οποίος δήλωσε: «Δόξα τω Θεώ συνελήφθη». Ανέφερε επίσης ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν σαφές σε αυτό το στάδιο. Πάντως το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει ακόμα αναλάβει τις έρευνες, δείχνει πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης