Βίντεο σοκ: Η ιταλική μαφία κήρυξε τον πόλεμο στους μετανάστες - Πυροβολισμοί και ξύλο

Βίντεο σοκ: Η ιταλική μαφία κήρυξε τον πόλεμο στους μετανάστες - Πυροβολισμοί και ξύλο

Αφρικανοί δέχθηκαν επίθεση από μέλη της μαφίας σε κεντρικό δρόμο του Παλέρμο - Αυτοκίνητα και δεκάδες πολίτες ανάμεσα στα πυρά

Βίντεο σοκ: Η ιταλική μαφία κήρυξε τον πόλεμο στους μετανάστες - Πυροβολισμοί και ξύλο
Σκηνές άγριας δύσης εκτυλίσσονται στις πόλεις του ιταλικού Νότου, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, η Μαφία κήρυξε τον πόλεμο στους Αφρικανούς μετανάστες που έχουν καταφτάσει κατά εκατοντάδες μέσω της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, το οργανωμένο έγκλημα έχει δώσει εντολή σε μπράβους και εκτελεστές, να εντοπίζουν και να κυνηγούν μετανάστες, έστω και αν αυτό συμβαίνει μέρα-μεσημέρι, ανάμεσα σε δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες.

Κλείσιμο


Βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης της ιταλικής αστυνομίας, δείχνει μέλη της μαφίας σε κεντρικό δρόμο του Παλέρμο, να επιτίθενται σε Αφρικανούς, να συμπλέκονται άγρια μεταξύ τους και στη συνέχεια να επιστρέφουν, με τον ένα να κρατά πιστόλι, με το οποίο φέρεται να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ ανάμεσα στις σφαίρες περνούν αυτοκίνητα και πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαφία αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι ανάμεσα στους Αφρικανούς μετανάστες που κατέφτασαν στην Ιταλία, βρίσκονταν και εγκληματίες, οι οποίοι συνέστησαν δικές τους οργανώσεις, κόβοντας... τη δουλειά στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα. Η ιταλική αστυνομία εκτιμά ότι η Μαφία δεν θα ανακόψει τη δράση της, παρά τις συλλήψεις που έγιναν, καθώς ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που πυροβόλησε. Ο εκτελεστής της Μαφίας, που πυροβόλησε εναντίον των Αφρικανών, ονόματι Εμανουέλε Ρομπίνο, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο 16ετούς φυλάκισης, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκδίωξης των μεταναστών.



Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, δήλωσε πως η πόλη του είναι πλέον μία πόλη μεταναστών και πως η μαφία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να περάσει τις απόψεις της, καθώς ο ίδιος δεν ελέγχεται από αυτή. «Θυμάμαι πριν 30 χρόνια, όταν η μαφία ήταν πανίσχυρη, έδιωχνε με τη βία τους μετανάστες από την πόλη. Πλέον δεν μπορεί να το κάνει...», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης