Ιταλία: Νέα ναυτική τραγωδία με πάνω από 400 αγνοούμενους μετανάστες

Ιταλία: Νέα ναυτική τραγωδία με πάνω από 400 αγνοούμενους μετανάστες

Έξι νεκροί έχουν ήδη περισυλλεγεί, αγνοούνται 400 Σομαλοί - «Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο», είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Ιταλία: Νέα ναυτική τραγωδία με πάνω από 400 αγνοούμενους μετανάστες
Τις πληροφορίες για μία νέα ναυτική τραγωδία με πολλούς νεκρούς και εκατοντάδες αγνοουμένους επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, σημειώνοντας ότι το ναυάγιο πιστεύεται πως έλαβε χώρα ανοικτά της Αιγύπτου.

«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης»
, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάολο Τζεντιλόνι προσθέτοντας ότι περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως επισήμανε, η νέα τραγωδία σχεδόν 12 μήνες μετά από τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων ανοικτά της Λιβύης τον Απρίλιο του 2015 είναι
Κλείσιμο
«ακόμη ένας σοβαρός λόγος ώστε η Ευρώπη να δεσμευθεί ότι δεν θα υψώνει τοίχους».

Αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο με τους περίπου 400 αγνοούμενους μετανάστες έκανε και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης στη Ρώμη.

Όπως τόνισε, η Ευρώπη καλείται ξανά να αντιμετωπίσει «μία νέα τραγωδία στη Μεσόγειο κατά την οποία φαίνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους». Ωστόσο δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.
 
Έξι νεκροί σε ναυάγιο νότια της Σικελίας, αγνοούνται 400 Σομαλοί


Εξι νεκρούς περισυνέλεξε χθες το βράδυ το πλοίο Αquarius, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας. Παράλληλα, σε συντονισμό με την ιταλική ακτοφυλακή, από το ίδιο πλοίο, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση, διασώθηκαν 108 μετανάστες, εκ των οποίων πέντε είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο επικαλείται το αραβόφωνο δελτίο του BBC, μετά την αναχώρησή τους από την Αίγυπτο αγνοούνται εδώ και πολλές ημέρες περίπου 400 σομαλοί μετανάστες. 

Τριάντα φέρονται να διασώθηκαν, αλλά η τύχη των υπολοίπων εξακολουθεί να αγνοείται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο τεραστίων διαστάσεων. Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τις πληροφορίες αυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης