Κατέστρεψαν την αγιογραφία - Εκτόξευσαν τον... τουρισμό!

Κατέστρεψαν την αγιογραφία - Εκτόξευσαν τον... τουρισμό!

Πώς η εντελώς αποτυχημένη απόπειρα αποκατάστασης μιας τοιχογραφίας του Ιησού έγινε η... τουριστική «ατραξιόν» στην Μπόρχα της Ισπανίας

Κατέστρεψαν την αγιογραφία - Εκτόξευσαν τον... τουρισμό!
Ένας ερασιτέχνης «συντηρητής» έργων τέχνης ανέλαβε το 2012 να αποκαταστήσει μια μερικώς κατεστραμμένη τοιχογραφία του Ιησού στην μικρή πόλη Μπόρχα της Ισπανίας. Η αποτυχία του ήταν τέτοια που έκανε το γύρο του κόσμου: Ο άντρας ουσιαστικά κατέστρεψε το έργο «Ιδού ο άνθρωπος», του καλλιτέχνη Ελίας Γκαρθία Μαρτίνεθ, του 1930.

Από τότε όμως... οι τουρίστες συνωστίζονται στο μικρό χωριό για να δουν την μεγάλη αστοχία! Όπως αναφέρει η New York Post, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν συρρεύσει στον ιερό ναό του Ελέους στην πόλη και αγοράζουν τον... κατεστραμμένο «άνθρωπο», σε κάθε είδους σουβενίρ, από στυλό των 2 δολαρίων, κούπες των 7 δολαρίων, μέχρι και σε... κρασί που κοστίζει έως και 11 δολάρια.

Κλείσιμο
Ούτως ή άλλως μόνο και μόνο για να μπουν στον ναό και να... θαυμάσουν το έργο, οι επισκέπτες πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ενός ευρώ - από μόνο του ένα σημαντικό έσοδο για την Μπόρχα. 

Η πόλη των 5.000 κατοίκων είδε, εν μέσω γενικής ύφεσης στην Ισπανία, την οικονομία της να ανθίζει, να ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ, να γεμίζει κόσμο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης