Προκαλεί ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot

Προκαλεί ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot

Στην Γευγελή πήγε ο Ρόμπερτ Φίτσο - Απειλεί ότι η Ελλάδα θα θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ

Προκαλεί ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot
Στο ίδιο μοτίβο προκλητικών δηλώσεων συνεχίζει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος εξαπολύει για μία ακόμα φορά χυδαία επίθεση κατά της Ελλάδας
.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Hospodarske noviny ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της
Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κλείσιμο
.

«
Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά και, μάλιστα, με απειλητική διάθεση απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
, επιρρίπτοντάς του αποκλειστικές ευθύνες για την προσφυγική κρίση.

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Φίτσο, μάλιστα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των δηλώσεών του, εξηγώντας τι εννοεί, όταν λέει ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «hotspot». «Πρόκειται για ένα θέμα οικονομικής μετανάστευσης. Αν η Ελλάδα δεν ενεργήσει (σ.σ. για να σταματήσει τους μετανάστες) -και η Ελλάδα δεν ενεργεί- θα πρέπει να σταματήσουμε τους μετανάστες σε μια άλλη γραμμή. Και ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που βρίσκονται σε αυτήν τη γραμμή» είπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Όλιβερ Σπασόφσκι.

«Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν "σε μια άλλη γραμμή", για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ» είπε ακόμη, θέτοντας ζήτημα «μεταφοράς» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Αν τη Δευτέρα διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πάλι δεν λειτουργεί, και αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα (της ΕΕ) αλλού» διευκρίνισε, τέλος.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε προχωρήσει σε έναν ακόμα «γύρο» προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φίτσο, η Ελλάδα «δημιουργεί τεράστια προβλήματα» γι' αυτό και όπως είπε, «ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς».

Μετά την σκαιότατη επίθεση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για μικροπολιτικές τακτικές της Μπρατισλάβας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου θέματος δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».

Ωστόσο, σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησαν και άλλοι αρχηγοί κομμάτων της Σλοβακίας, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα και την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης