Γερμανία προς πρόσφυγες: Έτσι θα συμπεριφέρεστε στις γυναίκες!

Γερμανία προς πρόσφυγες: Έτσι θα συμπεριφέρεστε στις γυναίκες!

Ο «κώδικας συμπεριφοράς» που πρέπει να ακολουθούν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε διάφορους καταυλισμούς μετά το σκάνδαλο στην Κολωνία 

Γερμανία προς πρόσφυγες: Έτσι θα συμπεριφέρεστε στις γυναίκες!
Η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων προσφύγων κατά γυναικών σκανδαλίζει την Γερμανία.

Η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ εξέδωσε οδηγίες αναφορικά με το "savoir vivre" των προσφύγων που φιλοξενούνται σε διάφορους καταυλισμούς. 

Οι αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας συμβουλεύουν τους πρόσφυγες να προσέχουν την συμπεριφορά τους απέναντι στο γυναικείο φύλο. Για παράδειγμα, οι αρχές του Μονάχου που είχαν δεχτεί σωρεία καταγγελιών από γυναίκες που εργάζονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και εκβιασμού ανήρτησαν αφίσες με τον "κώδικα συμπεριφοράς" που πρέπει να υιοθετήσουν οι πρόσφυγες κυρίως απέναντι στις γυναίκες.

Κλείσιμο
"Μην προσβάλλετε τις γυναίκες και μην τις βρίζετε. Επιπλέον, μην κάνετε σε βάρος τους απρεπή σχόλια και βεβαίως μην τις παρενοχλείτε σεξουαλικά", είναι μία από τις συμβουλές των γερμανικών αρχών. 

Οι οδηγίες συντάχθηκαν ύστερα από μαζικές καταγγελίες γυναικών που εργάζονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς σύμφωνα με τις οποίες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο στην Κολωνία όπου περίπου χίλιες γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεσαν θύματα εκβιασμού και σεξουαλικής βίας από πρόσφυγες αραβικής καταγωγής.

Υπάρχουν γυναίκες που υποστηρίζουν ότι ορισμένοι πρόσφυγες τις απείλησαν πως εάν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, θα τους κόψουν το κεφάλι. Άλλες ισχυρίζονται ότι οι πρόσφυγες τις απειλούν και τους λένε πρόστυχα λόγια".

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Κολωνία αλλά και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας. Το ίδιο συνέβη στο Μόναχο αλλά και στην Zwickau της Σαξονίας, όπου ένας πρόσφυγας αυτοικανοποιήθηκε μέσα σε πισίνα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, πρόσφυγες αραβικής καταγωγής είχαν μετατρέψει την πισίνα σε τουαλέτα...

Εκτός από τις οδηγίες που αφορούν τη σωστή συμπεριφορά των προσφύγων απέναντι στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου, υπάρχουν και αυτές που τους συμβουλεύουν να είναι "κύριοι" όταν κινούνται σε δημόσιους χώρους αλλά και για την ασφάλειά τους να μην είναι ιδιαίτερα τολμηροί.

Για παράδειγμα, μία από τις οδηγίες αναφέρεται στο κολύμπι επισημαίνοντας ότι για τους πρόσφυγες που δεν έχουν μάθει να κολυμπούν, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Αλλά και ότι το σωστό ντύσιμο για να κολυμπήσει κανείς στην πισίνα είναι το μαγιό και όχι τα ρούχα....

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης