«Τρέξε-Κρύψου-Πες το», το... τρίπτυχο της σωτηρίας σε τρομοκρατική επίθεση

«Τρέξε-Κρύψου-Πες το», το... τρίπτυχο της σωτηρίας σε τρομοκρατική επίθεση

Συμβουλές της Βρετανίας για την περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος

«Τρέξε-Κρύψου-Πες το», το... τρίπτυχο της σωτηρίας σε τρομοκρατική επίθεση
«Τρέξε, κρύψου και πες το», φαίνεται πως είναι το... τρίπτυχο της σωτηρίας σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα τουλάχιστον με το νέο βίντεο των βρετανικών υπηρεσιών που κυκλοφόρησε τώρα, λίγο παραπάνω από ένα μήνα μετά τα χτυπήματα που συγκλόνισαν το Παρίσι.

Στο βίντεο εξηγείται αναλυτικά τι πρέπει να κάνει κάποιος που βρίσκεται σε κατάσταση ανάλογη των τρομοκρατικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Οι συμβουλές προέρχονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Βρετανίας και το σαφές μήνυμα είναι «εξαφανίσου από το σημείο, εφόσον μπορείς». 

Ακόμη, όποιος βρεθεί σε τέτοιο επεισόδιο, θα πρέπει να ενθαρρύνει κι άλλους να το σκάσουν μαζί του και να μην προσπαθήσει να πάρει πράγματα μαζί του. 

Κλείσιμο
Στην περίπτωση που η διαφυγή είναι αδύνατη, το βίντεο συμβουλεύει να βρούμε αμέσως καταφύγιο, να βάλουμε το κινητό μας στο αθόρυβο και να μείνουμε όσο πιο μακριά γίνεται από πόρτες και παράθυρα, εφόσον ακούμε πυροβολισμούς. 

Όταν φτάσει η αστυνομία, πρέπει αμέσως να πούμε όλα όσα ξέρουμε για το τι συνέβη και τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, έχοντας πάντα υπόψιν μας πως πιθανότατα στην αρχή θα θεωρηθούμε κι εμείς ύποπτοι.

Στο βίντεο επισημαίνεται ότι η πιθανότητα να βρεθούμε σε μια τέτοια επίθεση είναι πολύ πολύ μικρή, όμως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο νου μας αυτά τα απλά βήματα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης